В Житомирській області в інсультному центрі надають допомогу першим 15 пацієнтам з неврологічними захворюваннями

В Житомирській області в інсультному центрі надають допомогу першим 15 пацієнтам з неврологічними захворюваннями

15.06.18 11:55 0 392
Вже 15 пацієнтів з різними неврологічними захворюваннями отримують кваліфіковану медичну допомогу в інсультному центрі – відділенні, яке обладнане за світовими стандартами інсультології.

Про це повідомив головний лікар Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Богдан Леськів 13 червня.

— «Наразі у центрі перебуває 15 пацієнтів із різними неврологічними захворюваннями, в тому числі й інсультами. Лікарі та медперсонал працюють у штатному режимі, проте поки ще не проводили тромболізис – процес розчинення тромбу в головному мозку, що проводиться у перші 3 години від виникнення інсульту», – зазначив Богдан Леськів.

Крім цього, в інсультному центрі безкоштовно роблять комп'ютерну томографію та ангіографію, проводять необхідну терапію.

Також головний лікар наголошує на тому, що при перших ознаках інсульту потрібно звертатись лише до швидкої медичної допомоги.

— «До центру пацієнтів доставляє швидка допомога. Тому як тільки з'являються симптоми інсульту родичі або за можливості хворий має зателефонувати на 103», – акцентував Богдан Леськів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Проект ChAC ...
Наступна новина: У Житомирі привітали ...

КОМЕНТАРІ