У Житомирі привітали донорів області,які рятують життя людей.

У Житомирі привітали донорів області,які рятують життя людей.

15.06.18 12:00 0 440
У Всесвітній день донора жителі Житомирщини, які добровільно здають кров та рятують життя людей, отримали вітання та відзнаки від керівництва області.

Привітали донорів 14 червня, у Житомирському інституті медсестринства заступник голови ОДА Ярослав Лагута та голова облради Володимир Ширма.

— «Від імені голови ОДА вітаю вас зі святом. Бажаю вам, донорам, багато-багато років життя, міцного здоров'я, завжди бути прикладом для підростаючого покоління. Мені дуже приємно, що в залі стільки молоді. Це свідчить про те, що ми маємо молоде покоління справжніх патріотів та донорів. Адже донор – це не професія, це склад душі та внутрішнє покликання», – привітав присутніх Ярослав Лагута.

Ярослав Лагута та Володимир Ширма відзначили донорів Житомирщини грамотами та подяками облдержадміністрації та обласної ради.

Цьогоріч гасло Дня донора – «Подумай за інших. Здай кров. Поділись життям». Адже переливання крові є необхідним компонентом медичної допомоги, дає можливість проводити більш складні медичні та хірургічні втручання і різко збільшити очікувану тривалість і якість життя пацієнтів з різними гострими і хронічними станами.

На Житомирщині звання «Заслужений донор України» має 3 людини – жителів, які безоплатно здали кров або її компоненти в кiлькостi 100 i більше разових максимально допустимих доз. Звання «Почесний донор України» мають понад 2000 жителів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ