Тернопілля: в оздоровчому таборі «Ромашка» на Заліщанщині відкрили сезон літнього дитячого відпочинку

Тернопілля: в оздоровчому таборі «Ромашка» на Заліщанщині відкрили сезон літнього дитячого відпочинку

15.06.18 12:22 0 515
Традиційно з 1 червня в області стартував сезон літнього дитячого відпочинку. Приймають гостинно до себе на відпочинок 294 дитячих табори нашого краю, з яких 10 стаціонарних заміських закладів оздоровлення та відпочинку, 268 мовних та таборів з денним перебуванням дітей, 4 табори праці та відпочинку й 12 наметових містечок. 12 червня, відкрили сезон й у ДОЗ «Ромашка», що у селі Нирків Заліщицького району. Поспілкувався з дітками та пограв з ними у цікаві ігри голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Він розповів, що в дитинстві також їздив у дитячий табір. Був у «Лісовій казці» у Борщівці Лановецького району. Степан Барна зізнався, що не хотів туди їхати, але його рідний брат заохотив своєю наполегливістю, адже був там вожатим. «Я дотепер отримую приємні спогади від перебування у цьому оздоровчому таборі на фоні красивого озера у селі Борщівка. Тому літні табори – це найкращі дитячі враження», – поділився власним досвідом з дітками керівник краю.

На те, щоб діткам у «Ромашці» також було комфортно й приємно проводити час, як з державного, так і з обласного та районного бюджетів виділяються кошти. Зокрема, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку на території табору збудували павільйон. Тепер там проводять різні розважальні, пізнавальні та культурно-мистецькі заходи.

«На його будівництво було виділено майже 300 тис. грн. З районного бюджету кожного року також виділяються кошти і створюються додаткові можливості для наших дітей. З обласного бюджету на проведення оздоровчої кампанії ми виділили 6 млн. 480 тис. грн. За бюджетні кошти оздоровлюємо в першу чергу дітей пільгових категорій. Тому, у цьому таборі, я переконаний, у дітей залишаться неперевершені враження і від Червоногородського замку, і від Джуринського водоспаду, що дозволить їм відірватися від соцмереж і відпочити на свіжому повітрі», – зазначив Степан Барна.

Додамо, що починаючи з 2011 року щорічно із Заліщицького районного бюджету виділялось від 100 до 250 тис. грн. на проведення капітальних ремонтів приміщень ДОЗ «Ромашка». Завдяки цьому до 1 червня 2018 року вдалося здійснити капітальні ремонти у всіх спальних корпусах, літній площадці, побудувати новий харчоблок, придбати м'який та твердий інвентар. Крім того, за кошти обласного бюджету, починаючи з 2013 року, відділ сім'ї та молоді облдержадміністрації направляє дітей пільгових категорій на оздоровлення та відпочинок в ДОЗ «Ромашка». Зокрема, у 2018 році у даному закладі пройдуть оздоровлення 190 дітей пільгових категорій.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1294391457331103

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кооперативи Житомирщини ...
Наступна новина: У Чернігові привітали ...

КОМЕНТАРІ