На Тернопільщині цьогоріч працюватимуть майже півтисячі дитячих літніх таборів

На Тернопільщині цьогоріч працюватимуть майже півтисячі дитячих літніх таборів

15.06.18 11:18 0 429
Літо – особлива пора року для дітей, адже саме під час канікул у них з`являється нагода весело відпочити у таборах та оздоровчих закладах, знайти нових друзів та розвивати власні таланти. Саме тому одним з важливих напрямків роботи Тернопільської ОДА є дитяче оздоровлення, якому приділяють велику увагу.

Відпочинок дітей за бюджетні кошти відбувається завдяки розпорядженню голови обласної державної адміністрації від 6 червня 2016 року № 353-од „Про затвердження Порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету”. Також на Тернопільщині діє цільова соціальна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2018 роки, затверджена рішенням сесії Тернопільської обласної ради від 4 січня 2016 року № 30.

За бюджетні кошти мають можливість оздоровитися діти із категорій діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти, що перебувають на диспансерному обліку, творчі та обдаровані діти, діти працівників АПК та соціальної сфери села, діти внутрішньо переміщених осіб, а також діти, батьки яких є учасниками АТО. Крім того, даним розпорядженням передбачено оздоровлення за кошти обласного бюджету дітей із Донецької та Луганської областей, яких щороку приймає Тернопільщина.

В області проживає близько 120 тисяч дітей шкільного віку, з яких майже 63 тисячі – належать до пільгових категорій. Протягом 2018 року оздоровленням та відпочинком заплановано охопити майже 60 тисяч дітей шкільного віку, що становить 50,1% від їх загальної кількості. В тому числі 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

На Тернопільщині планують розпочати роботу 447 закладів оздоровлення та відпочинку. З них 10 стаціонарних заміських закладів оздоровлення та відпочинку, 426 мовних, а також таборів з денним перебуванням дітей, 3 табори праці та відпочинку, 8 наметових містечок.

За словами начальника відділу сім'ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Ігоря Чорного, вартість перебування школярів у дитячих закладах області є найнижчою в Україні і становить від 195 до 250 грн. за день.

«У відділі сім'ї та молоді облдержадміністрації відбулась процедура закупівлі путівок через систему „Prozorro” задля організації оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій Тернопільської області. Протягом 2018 року за кошти обласного бюджету буде охоплено оздоровчими послугами понад тисячу дітей пільгових категорій. Крім того, за кошти, що залишились, буде проведено додаткову закупівлю путівок», - зазначив Ігор Чорний.

Слід зазначити, що цього року збільшено кошти на оздоровчу кампанію з місцевих бюджетів, а також передбачено фінансування з бюджетів об'єднаних територіальних громад. Загалом на проведення оздоровчої кампанії з обласного бюджету передбачено понад 6 мільйонів гривень, з місцевих бюджетів – більше 3,5 мільйонів гривень на проведення оздоровчої кампанії та понад 300 тисяч гривень на підготовку дитячих таборів. Ще майже 3 мільйони гривень виділено з бюджетів об'єднаних територіальних громад.

Відділом сім'ї та молоді облдержадміністрації під час літнього оздоровлення будуть організовані тематичні зміни:

- для розвитку творчих здібностей «Таланти Тернопільщини»;

- для лідерів учнівського самоврядування «Лідер»;

- зміни національно-патріотичного виховання «Нащадки славного роду»;

- для кращих дітей-інформатиків «Юний інформатик».

Питання безпеки у дитячих таборах та оздоровчих закладах на постійному контролі робочої групи з питань оздоровлення та відпочинку дітей, створеної за розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 17 квітня 2018 року. До її складу увійшли представники управлінь освіти і науки, охорони здоров'я, відділу сім'ї та молоді облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в області, Управління ДСНС України в області, Управління Держпраці в області, обласної ради профспілок.

З метою оперативного реагування та вирішення проблемних питань, які виникатимуть під час оздоровчої кампанії у відділі сім'ї та молоді облдержадміністрації з 25 травня працює телефонна лінія: 23 49 77.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ