В Осло пройшли двосторонні консультації з європейської інтеграції

В Осло пройшли двосторонні консультації з європейської інтеграції

15.06.18 11:34 0 494
11-12 червня в м. Осло відбулися експертні консультації в рамках двостороннього українсько-норвезького діалогу з питань європейської інтеграції. З української сторони в діалозі взяли участь Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Стефанішина Ольга, а також представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства юстиції та Адміністрації Президента України.

Консультації охопили питання виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, функціонування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, досвіду співпраці Норвегії з ЄС у рамках Європейської економічної зони, двостороннього спрощення митних процедур та приєднання України до Конвенції про єдиний режим транзиту від 20 травня 1987 року, а також приєднання до Єдиного цифрового ринку ЄС.

Окремо увагу було приділено питанню юстиції та внутрішніх справ. Виконуючи План дій з візової лібералізації, Україна вже досягла значного рівня адаптації законодавства до вимог Шенгенських acquis тому вивчення досвіду участі Норвегії в Шенгенському просторі дасть змогу продовжити роботу України у цій сфері та впритул наблизитись до простору свободи, безпеки та юстиції ЄС.

Нагадаємо, що минулого року під час візиту до Королівства Норвегія Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе було запроваджено двосторонній діалог із питань європейської інтеграції. Його метою є обмін знань про те, як країни Європейської економічної зони, які не є членами ЄС, беруть участь та сприяють європейській інтеграції. Передбачено, що двосторонній діалог має зосереджуватися, як на всеосяжних питаннях політики, так і більш конкретних питаннях у відповідних секторах, діяльність у яких провадиться з метою адаптації до правил та законодавства ЄС.

Джерело: https://eu-ua.org/novyny/v-oslo-proyshly-dvostoronni-konsultaciyi-z-yevropeyskoyi-integraciyi

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ