Степан Барна: Спортивна інфраструктура Тернопільщини активно оновлюється завдяки масштабним проектам і будівництву нових об’єктів (фото,відео)

Степан Барна: Спортивна інфраструктура Тернопільщини активно оновлюється завдяки масштабним проектам і будівництву нових об’єктів (фото,відео)

15.06.18 12:55 0 515
Розвиток спортивної інфраструктури – один з важливих напрямків роботи Тернопільської обласної державної адміністрації. Популяризація здорового способу життя і заняття спортом – відіграють значну роль для гармонійного розвитку людини та майбутнього країни, а також допомагають вирішити одну із сучасних соціальних проблем – інтернет-залежність. На цьому акцентував увагу голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час прес-конференції з приводу розвитку спортивної інфраструктури та презентації масштабних проектів, які будуть реалізовані у поточному році.

«Ми повинні відроджувати і розвивати спортивну інфраструктуру в області, яка закладалася ще у 1960-1970 р.р. Сучасні вимоги ставлять перед нами завдання впроваджувати таку інфраструктуру, яка відповідала б світовим стандартам і давала можливість виховувати нову плеяду переможців, олімпійців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях. Тому на початку нашої роботи, у 2016 році, ми розпочали реалізацію низки проектів для розвитку спортивної галузі. Одним з напрямів роботи стало відновлення та побудова спортзалів в області», - зазначив Степан Барна.

Також очільник Тернопільщини наголосив на власній принциповій позиції – розвитку спортивної інфраструктури незалежно від того на чиєму балансі вона перебуває. «Спортивні об`єкти повинні використовуватися за призначенням всім населенням області, особливо у зимовий період. Розвиток спортивної інфраструктури є одним з загальнодержавних завдань, важливою частиною Стратегії сталого розвитку країни, а також є нашим спільним баченням на теренах області», - підкреслив голова ОДА.

Починаючи з 2016 року Тернопільщина почала отримувати значний фінансовий ресурс у вигляді коштів на соціально-економічний розвиток, субвенцій на ОТГ, а також коштів Державного фонду регіонального розвитку. Зокрема, завдяки цьому завершено реконструкцію плавального 25-ти метрового басейну у Козівській ЗОШ №2, відремонтовано спортивний зал ЗОШ у селі Ангелівка Тернопільського району, здійснено капітальний ремонт та перекриття спортзалу ЗОШ у селі Великі Луб'янки, реконструйовано дах спортзалу ЗОШ у селі Старий Вишнівець Збаразького району. Також відремонтували дах та утеплили стіни у Чортківській ДЮСШ, розпочали роботи з реконструкції Козівської ДЮСШ та провели ремонтні роботи на стадіоні «Колос» у місті Зборів. Також за рахунок коштів Теребовлянської ОТГ вдалося облаштувати систему поливу газону футбольного поля та збудувати 2 спортивні майданчики зі штучною травою у Теребовлі. Збудували міні-поля зі штучною травою, а також встановили вуличні тренажери у Козовій, Підгайцях, Бережанах та Зборові. Розпочато будівництво нового спортивного залу для Чортківської дитячої юнацько-спортивної школи.

У листопаді 2016 року між Тернопільською ОДА та Федерацією футболу України було укладено меморандум про партнерство та співробітництво. За словами голови ОДА, футбольні поля зі штучним покриттям дозволяють тренуватися та змагатися у будь-яку пору року, і є сучасною вимогою для розвитку футболу.

«Тернопільщина бере участь у державній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». На її реалізацію з державного бюджету у 2017 року було передбачено 270 мільйонів гривень. Область отримала кошти на будівництво 11 міні-футбольних полів на умовах співфінансування 50/50. Вартість одного такого поля складає 1,5 мільйона гривень» - зазначив Степан Барна.

Зокрема, нові футбольні поля з'являться у смт. Велика Березовиця, с. Трибухівці, с. Ласківці, м. Тернопіль, с. Баворів, с. Товстолуг, с. Коцюбинці, м. Ланівці, м. Скалат, смт. Підволочиськ, м. Бучач.

За кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також з місцевого бюджету реалізовується одразу 5 проектів розвитку спортивної інфраструктури на суму понад 33 мільйони гривень, а саме гідротехнічні споруди веслувального каналу центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль», спортзал Збаразької районної ДЮСШ, спортивна площадка Підволочиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, майданчик із встановленням штучного рулонного покриття у с. Великі Дедеркали Шумського району, реконструкція з добудовою Козівської ДЮСШ.

«Перша черга робіт проекту веслувального каналу передбачає реконструкцію водойми каналу. Його ширина становитиме 120 метрів, довжина 1500 метрів та глибина не менше 7 метрів. Також відбудеться реконструкція пішохідного мосту та укріплення берега», - зазначив Степан Барна.

Ще два проекти, які пройшли конкурсний відбір, подані на розгляд Мінрегіону України. Вони передбачають реконструкцію спортивного ядра Кременецької школи-інтернату та спортивних майданчиків з влаштуванням стадіону в НВК «Боричівська ЗОШ-сад І-ІІ ст. – дошкільний заклад», що на Теребовлянщині.

До кінця 2018 року у Тернополі на місці колишнього стадіону «Текстерно», що на проспекті Злуки, розпочнеться будівництво багатофункціонального «Палацу Спорту», розрaховaного нa три тисячі глядaцьких місць. На масштабний спортивний об'єкт з державного бюджету виділено 27 мільйонів гривень.

Також очільник області розповів, що за програмою секторальної підтримки сільського розвитку, яка реалізовується за кошти Євросоюзу, Тернопільщина виграла проект на будівництво мультифункціонального центру активних видів спорту у селі Великі Гаї. Міститиме він сучасний критий спортивний комплекс, футбольне поле зі штучною травою та два менших спортивних майданчики. Вартість робіт — понад 16 мільйонів гривень, з яких 12 мільйонів гривень – державні кошти.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1295506280552954

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: 18 червня - ...
Наступна новина: Чернігів: Програма ...

КОМЕНТАРІ