На Тернопіллі степан Барна привітав з професійним святом медичних працівників

На Тернопіллі степан Барна привітав з професійним святом медичних працівників

15.06.18 15:44 0 1893
Порятунок людського життя – не лише професія, а й покликання для медиків. Вони надають своєчасну і кваліфіковану допомогу усім, хто її потребує, часто ризикуючи власною безпекою та здоров`ям. Про це зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна вітаючи медичних працівників з нагоди професійного свята, а також вручив грамоти та подяки.

«Ми прагнемо зробити Тернопілля центром надання високоякісних медичних послуг, тому впевнено рухаємося у напрямку покращення умов роботи медиків та оцінки їхньої праці. Ще рік тому багато хто не вірив у відкриття кардіоцентру, але вже там провели 10 операцій на відкритому серці. Цей крок говорить про те, що для органів державної влади у Тернопільській області увага до медичної галузі завжди буде пріоритетною», - наголосив очільник Тернопільщини.

Також Степан Барна акцентував увагу на важливості розвитку сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Більше 1 мільярда доларів, вкрадених режимом Януковича, спрямують на створення якісних умов лікування у сільській місцевості.

«У квітні затвердили спроможну мережу медичних пунктів і амбулаторій у Тернопільській області. На них упродовж року буде спрямовано щонайменше 180 мільйонів гривень, які витратять на будівництво 18 нових амбулаторій, реконструкцію понад 70 амбулаторій. Також відбудеться технічне переобладнання практично усіх амбулаторій області і придбання сучасного обладнання. У вересні розпочнеться процес передачі більше сотні автомобілів для потреб сімейних лікарів, які вчасно не могли надати допомогу через відсутність транспорту. Окрім цього на розвиток медицини ще спрямують більше 50 мільйонів гривень з Фонду регіонального розвитку», - наголосив голова ОДА.

Під час урочистостей Степан Барна також подякував за роботу медичним працівникам, які допомагають українським захисникам на Сході України.

Бiльше фото за посиланням:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Одне «золото» і дві ...

КОМЕНТАРІ