Чернігівські педагоги вивчали секрети успішної інклюзії в білоруському Гомелі

Чернігівські педагоги вивчали секрети успішної інклюзії в білоруському Гомелі

16.06.18 10:53 0 641
Як налагоджена система інклюзивної освіти в дошкільних закладах Білорусі? Який корисний досвід сусідів можна запровадити у вітчизняній освітній галузі?

Про це чернігівські педагоги дізнавалися в Гомелі. Делегація освітян на чолі з начальником управління освіти Чернігівської міської ради Василем Білогурою взяла участь в республіканському науково-практичному семінарі "Корекційна робота з дітьми дошкільного віку з особливостями психофізичного розвитку". Приймав педагогічний форум Гомельський обласний інститут розвитку освіти. А сам захід зібрав понад 150 фахівців – представників Міністерства освіти Республіки Білорусь, провідних викладачів профільних вишів, педагогів, спеціалістів центрів корекційно-розвивального навчання і реабілітації.

Упродовж двох днів учасники заходу ділилися передовим педагогічним досвідом на тренінгах, практикумах, майстер-класах, обмінювалися професійними напрацюваннями на базі закладів спеціальної освіти м. Гомель.

Одночасно працювали виставкові майданчики, були презентовані авторські дидактичні посібники, електронні освітні ресурси.

Як зазначив Василь Білогура, спілкування з білоруськими колегами відкрило цікаві практичні можливості застосування ефективної інклюзії в дитсадках Чернігова, адже недостатньо мати сучасне корекційне обладнання, важливо володіти апробованими на практиці методиками роботи з дітьми з особливостями розвитку.

За інформацією управління освіти міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські ...
Наступна новина: Чернігів: Вилучення ...

КОМЕНТАРІ