Марина Порошенко на Тернопільщині: Я впевнена,що область покаже дуже ефективні результати по впровадженні інклюзивної освіти

Марина Порошенко на Тернопільщині: Я впевнена,що область покаже дуже ефективні результати по впровадженні інклюзивної освіти

23.06.18 11:26 0 581
Інклюзивна освіта – це однозначно забезпечення кращого доступу до освіти дітям з особливими потребами та можливість інтегрування діток у загальноосвітній простір. Тому важливо розвивати цю ініціативу та робити її популярною. На цьому наголосила дружина Президента України, голова Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко під час візиту на Тернопільщину.

Саме під час робочої поїздки Першої леді до нашої області відбулося підписання двох Меморандумів «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» та щодо створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів у Тернопільській області. Також Марина Порошенко передала керівництву краю типові проекти Медіатеки, Ресурсної кімнати та Інклюзивно-ресурсних центрів, що є невід'ємною частиною нового освітнього простору в українських школах.

«Ми підписали Меморандуми в рамках Всеукраїнського проекту щодо впровадження інклюзивної освіти у всіх регіонах країни. Він підтриманий Міністерством освіти й науки України й розпочався два роки тому з науково-практичного проекту у Запорізькій області. Водночас триває робота й над вдосконаленням нормативно-правової бази, що стосується інклюзивної освіти, і цього року уже запрацювала норма, яка дозволяє кожній школі мати повну ставку асистента вчителя в інклюзивному класі. Також цього року за постановою Кабінету Міністрів України з 1 вересня 2018 року мають запрацювати інклюзивно-ресурсні центри по всіх областях України. У Тернопільській області створять 20 таких центрів», – зазначила Марина Порошенко.

Тернопільщина стала 19-ою областю, яка долучилася до даного проекту. «Я впевнена, що область покаже свої дуже гарні й ефективні результати в цьому напрямі. Ми це вже відчули під час співрозмови з головами об'єднаних громад і керівництвом районів, і я дуже вдячна всім за розуміння важливості такого проекту для майбутнього наших дітей», – наголосила дружина Президента.

У Тернопільській області проживають понад 13 тис. дітей, котрі потребують інклюзивно-освітніх послуг. Тому, як переконаний голова ОДА Степан Барна, реалізація даного проекту дозволить кожній дитині з особливими потребами, враховуючи її індивідуальні здібності та інтереси, здобувати освіту разом зі своїми однолітками у звичайних класах.

«На втілення цієї ініціативи на нашу область передбачено майже 3 млн. грн. Крім того, кожна дитина, яка потребує інклюзивних послуг, отримає підтримку з боку держави в еквіваленті 24 тис. грн. на кожен клас. Таким чином, ми впевненні що станом на 1 вересня 2018 року такою послугою зможемо охопити щонайменше 500 дітей. Ці діти відчують нашу підтримку й турботу, і ми у свою чергу зробимо все для того, щоб вони почувалися комфортно», – акцентував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ