Стажування за кордоном для українських лікарів

Стажування за кордоном для українських лікарів

23.06.18 01:05 0 1001

Фахівцям, які бажають отримати роботу за кордоном, необхідно підтвердити кваліфікацію та закріпити професійні знання і навички, іншими словами - пройти стажування.

Українські працівники цінуються в Європі за їх працьовитість і багатий практичний досвід. Але, незважаючи на це, багато наших співвітчизників, які мають диплом про вищу або середню спеціальну освіту, не можуть працевлаштуватися за фахом, і змушені міняти кваліфікацію. Саме тому стажування за кордоном, яке можна пройти безкоштовно, - прямий шлях до побудови успішної кар'єри і отримання престижної високооплачуваної роботи.

Як було сказано вище, фахівцям з вищою або середньою спеціальною освітою для підтвердження кваліфікації необхідно пройти стажування в зарубіжній компанії або організації, де згодом вони зможуть залишитися працювати і надалі.

Стажування лікарів за кордоном

Працювати за кордон відправляються і українські лікарі, які з тієї чи іншої причини не змогли працевлаштуватися в своїй країні. Зарубіжні клініки надають їм хороші умови і гідну заробітну плату. До речі, на сайті Європейського Фонду Розвитку Медицини і Освіти «Євромед»: euromed-f.com, можа переглянути програми для молодих лікарів, в тому числі, й стажування за кордоном.

Щороку медичні училища України випускають нових фахівців, число яких значно перевищує кількість робочих місць в лікарнях. В Європі спостерігається діаметрально протилежна ситуація - клінікам катастрофічно не вистачає медсестер, тому українських фахівців із задоволенням запрошують в зарубіжні медустанови.

Але перш ніж приступати до практики, лікарі і медсестри повинні підтвердити свій диплом і здати всі необхідні іспити.

Нострифікація диплома лікаря відбувається в кілька етапів. Для початку він переводиться на іноземну мову і в закордонний вуз, який має відповідну спеціальність, відправляється заявка на його підтвердження.

Після цього лікаря необхідно здати апробаційні іспити, які включають проходження практики. Само собою, при здачі іспитів, крім компетенції лікаря, визначається рівень його володіння іноземною мовою

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як отримати паспорт ...
Наступна новина: Директори всіх ...

КОМЕНТАРІ