На Тернопільщині півсотні осіб навчали як займатися активним туризмом та безпечно подорожувати

На Тернопільщині півсотні осіб навчали як займатися активним туризмом та безпечно подорожувати

26.06.18 12:20 0 421
У с. Устечко Заліщицького району 19 червня відбувся навчально-практичний тренінг з активних видів туризму, організований відділом туризму ТОДА та управлінням ДСНС України в Тернопільській області, а також за участі інструктора кемпу «Білий бізон» Володимира Горона.

Захід відбувся у рамках реалізації проекту "Подорожуй безпечно". Його учасниками стали студенти, пластуни, журналісти, представники туристичних фірм та громадських організацій – загалом 50 осіб. Програма складалася з теоретичної та практичної частин:

- розвиток туризму в Тернопільській області;

- активне літо для активних туристів;

- можливості відпочинку на Дністрі;

- проблематика Дністра.

- наявні для використання плавзасоби та їх

правильне використання;

- безпека на воді;

- запобігання нещасним випадкам та перша

медична допомога;

- водолазна практика.

Особливу увагу представники ДСНС звернули на безпеку та першу допомогу при утоплені дітей, оскільки цьогоріч уже зафіксовано багато летальних випадків. За статистичними даними, кількість трагічних випадків з початком туристичного сезону 2018 року перевищила показники за увесь сезон минулого року.

Учасники семінару взяли участь у сплаві на спеціалізованих засобах, які були представлені на тренінгу, а саме: катамарані, каяку, рафті. Завершився він поблизу с. Іване Золоте, де відділ туризму ТОДА разом з НПП «Дністровський каньйон» планують облаштувати стоянку для комфортного перебування та відпочинку туристів під час сплавів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ