Міноксидил для стимуляції росту волосся

Міноксидил для стимуляції росту волосся

28.06.18 12:56 0 1322

Міноксидил - найбільш широко вивчений і доступний за ціною засіб для росту волосся . Він добре вивчений в численних контрольованих дослідженнях, має доведену ефективність, входить в міжнародні і російські медичні стандарти лікування андрогенної алопеції. Разом з тим, дана речовина має свої доведені обмеження і ускладнення, які необхідно враховувати, про що ми зараз і поговоримо.

Два полюси

На сьогоднішній день в середовищі пацієнтів, фармацевтів і навіть лікарів спостерігається два виразних дисбалансу сприйняття.

З одного боку, багато хто впевнений, що міноксидил - панацея в лікуванні андрогенної алопеції, що дана речовина має наближену до 100% ефективність. І інші засоби - від лукавого.

З іншого боку, багато представників фармацевтичних і косметичних компаній будують своє маркетингове просування на базі порівняльного позиціонування з міноксидилом. І рефреном йде одна і та ж ідея про якийсь новий препарат: «володіє ефектом міноксиділа, але позбавлений його побічних ефектів». Транслюється ідея небезпеки і шкідливості міноксиділа, неприпустимість його застосування.

І те й інше - небезпечні помилки. Варто згадати відомий вислів Парацельса: «Все є отрутою і ліками одночасно, питання в дозі». Також і міноксидил, застосований в потрібний час і потрібній кількості, є корисним і ефективним. Або ж може завдати шкоди, будучи застосований не на адекватної стадії лікування, без урахування протипоказань або в надмірній кількості.

Також слід чітко розуміти: «Речовина з клінічним ефектом міноксиділа, але без його побічних ефектів» - утопія і маркетинговий хід. Або ефекти інші, або побічні ефекти ті ж самі.

Правильне призначення

Звичайно, єдино правильним є вирішення питання про призначення міноксиділа лікарем-трихологом, виходячи з сукупності даних про здоров'я і стан шкіри голови, що передує лікуванні та ін. Однак сьогодні, на жаль, пацієнти схильні самі приймати рішення, грунтуючись на неперевірених твердженнях численних форумів інтернету. Тому не займайтесь самолікуванням - запишіться на консультацію до професіонала!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ