Житомирська та Сумська області обмінюються кращими медичними практиками.

Житомирська та Сумська області обмінюються кращими медичними практиками.

29.06.18 13:49 0 621
Представники влади та медичної галузі Житомирщини відвідали Сумську область, аби наглядно побачити, яких результатів дає державно-приватне партнерство у діяльності центру крові та як отримати високу якість матеріалу.

Робоча поїздка відбувся вчора, 26 червня, за участю заступника голови обласної ради Максима Вілівчука, начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Миколи Суслика, депутата обласної ради, секретаря комісії з питань охорони здоров'я Тараса Собка та заступника головного лікаря Житомирського обласного центру крові Алли Островської.

— «На нас цікавить лише одне питання – підвищення якості надання медичних послуг. Для цього ми маємо враховувати кращі практики від наших колег із областей, а також ділитися своїм досвідом. Ми побачили, яким може бути сучасний центр крові, як можна забезпечувати усю область якісним матеріалом, співпрацюючи з приватною компанією. Подальшими нашими кроками буде обговорення можливих шляхів співпраці з компанією, обласною владою та депутатами, аби обрати оптимальний для нас варіант», – зазначив Микола Суслик.

Представники Житомирщини оглянули Сумський обласний центр служби крові, який з 2009 року почав співпрацювати з приватним інвестором. Завдяки цьому центр отримав хороший ремонт, сучасний лабораторний комплекс, адже якість та безпека стоїть на першому місці. За час роботи нового центру крові не було зареєстровано жодного випадку інфікування пацієнта.

За день центр приймає близько 350 донорів. На кінець 2017 року у базі центру крові було зареєстровано 45162 донори.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 22-гу річницю Конституції ...
Наступна новина: У Житомирі патріотичною ...

КОМЕНТАРІ