Степан Барна зустрівся з регіональними представниками Асоціації міст України

Степан Барна зустрівся з регіональними представниками Асоціації міст України

29.06.18 11:26 0 517
Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна зустрівся з представниками Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи соціально-економічного розвитку на Тернопільщині, проблемні питання органів місцевого самоврядування, зокрема виділення додаткових субвенцій на медичну та освітню галузі. Також очільник області акцентував увагу на важливості створення нових робочих місць та детінізації заробітних плат.

«Тернопільська область має хороші перспективи, які відображаються у показниках соціально-економічного розвитку. Зокрема і зростання власних доходів на місцях говорить про те, що органи місцевого самоврядування мають реальні ресурси, які можна спрямовувати на вирішення поточних проблем. Для нас також позитивною є динаміка загального фонду бюджетів ОТГ. За підсумками минулого року бачимо, що більше як 32 громади не тільки виконали, а й частково перевиконали план формування власних доходів загального фонду. Це чітко відображає загальну стратегію наповнень бюджетів, а також є лейтмотивом ключової роботи щодо детінізації заробітних плат», - зазначив Степан Барна.

Також голова ОДА наголосив, що слід пропорційно розприділяти бюджетні кошти аби не виникало проблем із заробітною платою медичному персоналу та освітянам. Сторони прийняли рішення звернутися до Уряду з проханням виділити додаткові ресурси на фінансування освітньої та медичної галузей до кінця поточного року, а також з пропозицією удосконалити формулу розподілу освітньої субвенції.

Степан Барна також акцентував на важливості передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів у комунальну власність ОТГ та нових можливостях, які отримують громади: «Має бути розуміння, що ця земля має йти не на вирішення особистих питань депутатського корпусу, окремих посадових осіб чи їх родичів. Для мене важливо, щоб ці кошти максимально були спрямовані на вирішення питань розвитку території, залучення інвестицій, створення кооперативів, тощо. Потрібно максимально долучатися до державних програм фінансування».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Майже 300 тисяч жителів ...

КОМЕНТАРІ