Чи можна вилікуватися від алкоголізму?

Чи можна вилікуватися від алкоголізму?

01.07.18 21:32 0 975

Більшість наркологічних клінік в якості реклами вказують стовідсоткове виліковування від алкоголізму. Чи це можливо? Чи можна позбутися від статусу алкоголіка? Відповідь нижче.

Алкоголізм - це назавжди?

На жаль так. Алкоголізм вважається невиліковною хворобою. Іноді хворі думають, що після реабілітації вони зможуть пити «як нормальні люди». Але це неможливо. Людина, що пройшла терапію, або п'є, або не п'є. Півзаходів для нього немає. І алкоголізм залишається при ньому.

Тоді що дає лікування?

Можна провести аналогію алкоголізму з іншими захворюваннями. Наприклад, виразкою шлунка. Зазвичай її течія - хронічне явище. Людина відчуває себе добре, не відчуває болю. Але іноді починаються гострі напади. Запій - той же напад. І він потребує негайного лыкування. Терапія пропонує саме його усунення. Мета наркологів та психологів - вивести людину із запою і запобігти виникненню подібних випадків. Людина залишається алкоголіком, але при цьому отримує сили відмовитися від спиртного, не торкатися до нього. Однак найменша проба може спровокувати новий «напад».

Головне - бажання

Алкоголіки рідко визнають свою залежність. Найчастіше вона турбує не їх, а родичів. Тому близькі бувають ініціаторами лікування. Звідси питання, яке мучить більшість родичів залежного: чи можна проводити лікування без його згоди?

Теоретично - так. Наприклад, саме родичі зазвичай запрошують фахівців для виведення з запою. Однак подальша терапія без згоди хворого не вдасться.

Саме щире бажання зцілитися є основною лікування і реабілітації. Воно ж необхідно при деяких методах, наприклад, кодуванні (до речі, в Одесі його можна замовити на сайті kod.od.ua) та гіпнозі. Якщо пацієнт налаштований скептично, не бажає зцілитися і не довіряє лікарю, результат від того і іншого буде нульовим. Точно так же - при застосуванні класичних методів.


Причина в тому, що якщо алкоголік не згоден зцілитися, він все одно знайде можливість повернутися до поганої звички. Наприклад, кодування виробляє страх перед алкоголем, але не прибирає тягу до нього. В результаті людина все одно може зірватися. Єдине, що здатне утримати його - власне бажання.

Саме тому рекомендована робота з психологом або психотерапевтом. Він допоможе знайти мотивацію для терапії, а також доведе, що алкоголь не вирішує проблем. Більшість людей починають пити, щоб сховатися від неприємностей. За допомогою психолога вони навчаться зустрічати їх обличчям до обличчя і боротися з ними.

Чи можна непомітно давати ліки?

Іноді родичі намагаються підсипати або підкладати препарати в їжу і напої хворого. Вибір таблеток і порошків сьогодні великий, і всі вони обіцяють позбавлення від алкоголізму. Однак тут знову працює принцип добровільності: поки людина хоче пити, вона буде пити.

Медикаменти зазвичай викликають сильну нудоту, що має спровокувати огиду до алкоголю. Але якщо людина не підозрює про наявність ліків, вона, швидше за все, просто не зверне на це увагу. Незважаючи на неприємні симптоми, алкоголік продовжить пияцтво. Тому єдине вірне рішення - це комплексна реабілітація в наркологічній клініці, що включає детоксикацію організму, прийом медикаментів і роботу з психологом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: Як вибрати ідеальні ...

КОМЕНТАРІ