Як вибрати ідеальні сонцезахисні окуляри?

Як вибрати ідеальні сонцезахисні окуляри?

02.07.18 18:38 0 1017

Літо вже тут - і це, без сумніву, привід для радості. Але, плануючи поїздку за місто на найближчі вихідні, не забудьте взяти з собою крем з SPF і сонцезахисні окуляри, які надійно блокують УФ-промені. А про те, як вибрати ідеальну пару, нам розповість співробітник інтернет-магазину сонцезахисні https://leksopt.com.ua/, в якому безпосередньо можна купить сонцезахисні окуляри (солнцезащитные очки) з доставкою по Україні.

Звертаємо увагу на термін придатності сонцезахисних окулярів

Сьогодні технології просунулися досить далеко, так що навіть в найдешевшу пару окулярів вбудовано захист від ультрафіолетового випромінювання. Дослідники з медичного центру Університету Юти (University of Utah) провели масштабне тестування сонцезахисних окулярів різних брендів і прийшли до висновку, що захист від сонця є в кожній парі, незалежно від вартості аксесуара.

Цікаво й те, що УФ-захист в сонцезахисних окулярах не має терміну придатності. Отже, якщо зараз ви хочете носити якісні окуляри, які ваша мама носила 20 років тому, просто зробіть це.

Колір лінз має значення

Взагалі захист від сонця - це блокування видимого світла + невидимої радіації. Коли ви перебуваєте на яскравому сонці (наприклад, загоряєте на пляжі), вам потрібні окуляри з затемненням 75% або більше, так як, за даними ряду досліджень, вплив видимого світла може погіршити нічне бачення і сприйняття кольору.

Однак у темних окулярів є свій недолік - УФ-фільтри в них недостатньо сильні. «Чим темніше сонцезахисні окуляри, тим сильніше ваші зіниці будуть розширюватися, дозволяючи більшій кількості ультрафіолетового світла проникати в очі, - пояснює CNN доктор Джеймс Діаз (James H. Diaz), фахівець з навколишнього середовища і анестезіолог. - А чим довше сітківка піддається впливу нефільтрованого світла, тим вище ризик дистрофії жовтої плями».

Дослідження показують, що помаранчеві і жовті лінзи забезпечують кращий захист, а сині і фіолетові - гірший. При цьому лікарі зазначають, що коливання показників невеликі, так що, по суті, колір лінз не робить істотного впливу на здоров'я очей. У всякому разі, на даний момент недостатньо досліджень, які дозволили б говорити про зворотне.

При цьому колір лінз може бути важливий, якщо ви шукаєте окуляри, які мінімально спотворюють сприйняття. В цьому випадку зверніть увагу на сірий, зелений і коричневий кольори, з яких зелений вважається найбільш контрастним, а сірий - нейтральним.

Чому сонцезахисні окуляри - це важливо?

«Шкіра навколо очей дуже тонка, тому вона особливо схильна до впливу УФ-променів і, як наслідок, розвитку раку шкіри», - каже CNN Анре Тау (Andrea Thau), президент Американської оптальмологічної асоціації (American Optometric Association). Ось чому вам варто вибрати настільки великі окуляри, наскільки це можливо. І краще, якщо вони будуть щільно прилягати до шкіри.

Андреа Тау додає, що надмірна дія сонця на очі і шкіру навколо очей також може спровокувати запалення рогівки, викликати тимчасові симптоми розмитого зору, світлочутливість або відчуття піску в очах. Ще одна довгострокова небезпека, яка чатує на вас, якщо ви довго дивитеся на сонце - це сонячна ретинопатія (її також називають хворобою моряків), яка викликана опіком сітківки.

Важливо і те, що хоча сонце є основною причиною УФ-випромінювання, штучні джерела, такі як солярії, лазери і зварювальні апарати, також можуть серйозно пошкодити зір. Так що якщо ви контактуєте з одним з них регулярно, очі обов'язково потрібно захищати. А щоб опинитися в цілковитій безпеці, не забувайте принаймні раз на рік відвідувати офтальмолога.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Переваги та перспективи ...

КОМЕНТАРІ