Степан Барна: Тернопільська ОДА – перший союзник у реалізації інвестиційних проектів

Степан Барна: Тернопільська ОДА – перший союзник у реалізації інвестиційних проектів

03.07.18 11:14 0 457
Стан зовнішньоекономічної діяльності області протягом 5-ти місяців поточного року та залучення прямих іноземних інвестицій обговорили під час засідання колегії обласної державної адміністрації під керівництвом голови ОДА Степана Барни.

Очільник області акцентував увагу присутніх на тому, що Тернопільщина – багатий та інвестиційно привабливий регіон. Тому дуже важливо дбати про розвиток економіки краю, інфраструктури, а також покращення рівня життя та створення нових робочих місць, підняття середньої заробітної плати.

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України уже затверджено 31 проект, який буде фінансуватися у 2018 році за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку. На реалізацію важливих проектів Тернопільщина отримала майже 195 мільйонів гривень. Ще 62 мільйони гривень залучать з місцевих бюджетів на умовах співфінансування. У цьому році ми вперше вийшли на формат, коли не займаємося перекриттям дахів, заміною вікон, а реалізовуємо в комплексі проекти розвитку регіону», - наголосив Степан Барна.

Проекти, які на умовах співфінансування отримають кошти ДФРР, стосуються розвитку галузі медицини – 9, освіти – 10, культури – 2, соціального захисту – 1, житлово-комунального господарства – 3, спортивної інфраструктури – 4. Також будуть реалізовані довгоочікувані проекти реставрації Бучацької ратуші та завершення будівництва державного архіву у м. Тернопіль.

«Сподіваюся, що реалізація цих проектів дасть змогу завершити низку довгобудів. Також важливо окреслити спільну стратегію щодо реалізації проектів з фонду регіонального розвитку на наступний рік», - наголосив голова ОДА.

За його словами, важливою є також робота щодо залучення коштів технічної допомоги та забезпечення отримання максимально доступних адмінпослуг у громадах. Зокрема, у 2018 році у рамках проекту «Прозорий офіс» розпочато будівництво 5 ЦНАПів за кошти з державного бюджету у Мельниця-Подільській, Скала-Подільській, Великогаївській, Великодедеркальській та Байковецькій об'єднаних територіальних громадах.

Степан Барна наголосив на важливості залучення інвестицій для розвитку краю. Він зазначив, що значну роль у цьому питанні відіграють якісно підготовлені презентаційні матеріали та документи на земельні ділянки.

«Тернопільська обласна державна адміністрація, районні адміністрації, управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу ОДА є першими союзниками у тому, щоб допомогти реалізувати інвестиційні проекти. Наше завдання зацікавити інвесторів вкладати свої кошти у розвиток Тернопілля, сплачувати податки та створювати нові робочі місця», - підкреслив очільник області.

Також присутні розглянули завдання органів місцевого самоврядування щодо забезпечення продовольчої безпеки регіону, протипожежний захист при збиранні та переробці сільськогосподарської продукції і дотримання законодавства з охорони праці та зайнятості працівників на виробництві у 2018 році. Окремі питання стосувалися розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1315029835267265

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Зі схилів ...
Наступна новина: Чернігівський міський ...

КОМЕНТАРІ