Житомирщина: понад 1 млн грн компенсації отримали агропідприємства області на покриття виробничих витрат

Житомирщина: понад 1 млн грн компенсації отримали агропідприємства області на покриття виробничих витрат

03.07.18 08:05 0 459
На Житомирщині 3 агропідприємства отримали компенсацію у сумі 1 млн 122 тис. грн з державного бюджету за залученими у національній валюті банківськими кредитами для покриття виробничих витрат.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

— За даними департаменту, 3 агропідприємства Житомирщини скористались державною програмою, за якою можуть отримали 1 млн 122 тис. грн компенсації за відсоткові ставки кредитів, які залучили на покриття виробничих витрат. А саме – придбання насіння, засобів захисту, мінеральних добрив, паливно-мастильних матреіалів тощо.

У 2018 році кошти на здешевлення кредитів отримали суб'єкти господарювання агропромислового комплексу:

* ПП «Надія» у Бердичівському районі;

* ФГ «Сорока Ф.Ф.» у Брусилівському районі;

* ФГ «Габенець» у Брусилівському районі.

Конкурсна комісія продовжує прийом заявок та документів на отримання компенсації з державного бюджету за залученими у національній валюті банківськими кредитами.

Відшкодування надається за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами:

* у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, – позичальникам, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн грн, та позичальникам, які провадять діяльність з вирощування та розведення тварин (великої рогатої худоби для отримання м'яса і виробництва молока, овець і кіз, кролів, свиней, свійської птиці (крім курей та одержання яєць свійської птиці) та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов'язаних із такою діяльністю;

* у розмірі 50 відсотків облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, – іншим позичальникам.

Компенсації підлягають відсоткові ставки за:

* короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат;

* середньостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов'язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об'єктів сільськогосподарського призначення.

З переліком документів можна ознайомитись ТУТ.

Документи необхідно подати за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська 25, департамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації, каб. 212. Тел. для довідок: (0412) 47-46-28.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ЖК в Химках – выгодная ...

КОМЕНТАРІ