На Тернопільщині відбулося урочисте вшанування свята Матері Божої Неустанної Помочі

На Тернопільщині відбулося урочисте вшанування свята Матері Божої Неустанної Помочі

03.07.18 15:30 0 591
У неділю, 1 липня, Глава і Отець Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук відвідав з пастирським візитом місто Тернопіль. У храмі Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького, він провів Архиєрейську Божественну Літургію, під час якої відбулося урочисте вшанування свята Матері Божої Неустанної Помочі.

Власне, саме відбулося проголошення цього празника, який відтепер святкуватиметься щороку в першу неділю липня.

«Минулого року Синод наших Єпископів установив для нашої церкви новий празник на честь Пречистої Діви Марії і назвав це свято Святом Матері Божої Неустанної Помочі. І наказав святкувати його у першу неділю липня, – звернувся Блаженніший Святослав до усіх вірних, які завітали на Богослужіння.

«Цікаво, що таке рішення Синоду було основане на певному усвідомленні якоїсь глибинної народної побожності. Це було визнання святого духа у тілі нашого народу», – наголосив Глава УГКЦ.

З нагоди проголошення празника у храмі зібралися понад дві тисячі тернополян та жителів області, а в урочистостях участь взяли Митрополити та Єпископи УГКЦ, представники братств Матері Божої Неустанної Помочі України та представники обласної й міської влади.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1318800478223534

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 4 места,которые стоит ...
Наступна новина: Всі плюси породи собак ...

КОМЕНТАРІ