Житомирщина: за три роки понад 35 тис. жителів області звернулися за безкоштовною правовою допомогою

Житомирщина: за три роки понад 35 тис. жителів області звернулися за безкоштовною правовою допомогою

03.07.18 15:13 0 588
На Житомирщині функціонує чотири Центри безоплатної правової допомоги: у Бердичеві, Житомирі, Коростені та Новограді-Волинському. З початком їх роботи чимало людей, які не могли оплатити роботу адвокатів через їх високу вартість, скористались послугами захисника за рахунок держави у цивільних та адміністративних справах.

За три роки роботи фахівці чотирьох місцевих центрів у Житомирській області надали консультації 35465 особам.

За час роботи чотирьох місцевих центрів було видано майже 10 тис. доручень адвокатам та більше 1,8 тис наказів представникам центрів та бюро для складання процесуальних документів та представлення інтересів клієнтів у судах та інших органах.

Адвокати системи безоплатної правової допомоги мають чималий досвід, проходять конкурсний відбір та регулярне навчання. Вони працюють за високими стандартами якості надання безоплатної правової допомоги.

Право на безоплатного адвоката мають найбільш соціально незахищені громадяни: малозабезпечені, люди з інвалідністю, діти, учасники АТО, внутрішньо переміщені особи, ветерани, постраждалі від домашнього та гендерного насильства та ін. Вичерпний перелік осіб, які мають право на БВПД наведенні у статті 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу».

Довідково. З вересня 2016 року у Житомирській області відкрилось 19 бюро правової допомоги, які є структурними підрозділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Фахівці системи регулярно здійснюють виїзні прийому у найвіддаленіші села, організовують мобільні консультаційні пункти на базі органів виконавчої влади, бібліотек, громадських організацій, військових частин та шпиталів, приїжджають в новостворені об'єднані територіальні громади.

Бердичівський місцевий центр – вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42

Житомирський місцевий центр – вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76

Коростенський місцевий центр – вул. Сосновського, 28Г, тел.: (04142) 5-09-45,49

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі завершили ...
Наступна новина: 4 места,которые стоит ...

КОМЕНТАРІ