Всі плюси породи собак чихуахуа

Всі плюси породи собак чихуахуа

03.07.18 15:36 0 1398

Про невибагливості і зручність собак чихуахуа в один голос твердять всі заводчики породи. Які саме? Зараз дізнаємося і розповість нам про них головний редактор сайту dogcatfan.com (до речі, тут можна прочитати саму повну інформацію про цю породу).

Головні переваги породи

Перший і найголовніший плюс чихуахуа - компактність. Переваги невеликих розмірів очевидні:

  1. Маленька собака мало їсть, а значить, буде зовсім не накладно годувати її якісними продуктами або найкращим готовим кормом;
  2. Вам не доведеться ламати голову над тим, де розмістити вихованця. Знайти місце для мініатюрного будиночка-лежанки не складно навіть в однокімнатній квартирі. Хоча Ваш улюбленець напевно віддасть перевагу спати, згорнувшись клубочком, на кріслі або дивані;
  3. Для щоденних пробіжок йому буде досить дистанції від кухні до кімнати і назад. А додавши до регулярного «фітнесу» стрибки зі стільця на диван і на підлогу, пес буде абсолютно щасливий, а його м'язи отримають достатнє навантаження;
  4. Невеликі розміри дозволять Вам брати чихуахуа з собою куди завгодно. Від походу по магазинах або в кафе і навіть до моря. І навіть в тих закладах, де на вивісці зазначено «вхід з собаками заборонений» до симпатичної крихітки в сумці поставляться лояльно.

Другим, не менш важливим плюсом чихуахуа є їх відмінне здоров'я. І навіть велика кількість не зовсім порядних заводчиків не змогли істотно вплинути на сформований тисячоліттями хороший імунітет і налагоджену роботу всіх органів і систем.

Перераховуючи плюси чихуахуа не можна не відзначити і їх характер. Милі і грайливі, але в той же час стримані собачки відмінно порозуміються з усіма членами сім'ї. І тільки після 6-7 років можуть стати трохи «нудними» для Ваших дітей-непосид, але завжди залишаться вірні своєму господареві.

Плюсом чихуахуа є легкі умови утримання вихованця. І тут Вам знову пощастило. Догляд за ними мінімальний, з ним легко впораються навіть діти-школярі. З регулярних процедур Вам доведеться лише щодня протирати очі і пару раз на місяць стригти кігті вихованця. Купати чихуахуа дуже часто також немає необхідності. Сама процедура, навіть для довгошерстих собак, не займе більше 20 хвилин.

Можливість привчання щеняти до лотка - той "плюс", який найбільш цінний серед власників чихів. Тобто Вам не доведеться бути прив'язаним до режиму вигулу і не страшно, якщо затримайтеся на роботі або в гостях. І хоча гуляти з собачкою необхідно, але зовсім не обов'язково робити це регулярно, по 2-3 рази на день, як з собаками інших порід. День-два і навіть тиждень вдома в негоду не доставлять незручностей песику. Та й графік прогулянок може бути абсолютно вільним.

Чихуахуа також не схильні до руйнівної поведінки, тобто не завдадуть істотної шкоди Вашому дорогому ремонту та меблів. Хоча маленьке цуценя може зіпсувати пару нового взуття і злегка погризти ніжки стільців або обшивку крісла, якщо його часто і надовго залишають одного. І все одно це будуть несуттєві пошкодження.

Ще одним безсумнівним плюсом утримання стане «мовчазність» породи. Ні, чіхі вміють гавкати, але на щастя не схильні робити це з будь-якого приводу. А це дуже корисна якість в умовах міських квартир, особливо якщо Ваші сусіди не відносяться до любителів собак.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Що сьогодні вміє ...

КОМЕНТАРІ