На Житомирщині тривають роботи зі створення медіатек

На Житомирщині тривають роботи зі створення медіатек

04.07.18 14:17 0 560
Наразі в Житомирській області вже функціонує 10 сучасних мультимедійних бібліотек. Ще 9 перебувають на етапі закупівлі обладнання та меблів, їх планують відкрити до початку нового навчального року. Загалом же на Житомирщині до кінця 2018 року у перспективі працюватиме 25 медіатек.

За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Лариси Шевчук над створенням мультимедійних бібліотек працюють у 9 навчальних закладах, у них вже завершені ремонтні роботи, а ще у 5 школах тільки розпочнуться ремонти.

Сучасна медіатека надає можливість користуватися книжками у традиційному вигляді, так і різними мультимедійними файлами на комп'ютерній техніці. Відмінність медіатеки від звичайної бібліотеки у мультифункціональності. Адже у таких приміщеннях можна проводити літературні вечори, кінопокази, дискусійіні та мовні клуби.

Переобладнання сучасних медіатек відбувається в рамках Меморандуму про співпрацю з розвитку інклюзивного середовища, підписаного між Благодійним фондом Порошенка та Житомирською обласною державною адміністрацією. На Житомирщині у 2017 році розпочато роботу з реалізації проекту реконструкції шкільних бібліотек у сучасні медіатеки.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські ...
Наступна новина: На Загальноукраїнську прощу ...

КОМЕНТАРІ