Орієнтальна кішка: Особливості порід

Орієнтальна кішка: Особливості порід

05.07.18 07:34 0 6901

Орієнтальну часто називають райдужною кішкою. Налічується понад 300 варіацій забарвлень. Орієнтальні кішки доброзичливі як собаки, люблять суспільство людей, розумні і добре піддаються дресуванню. У них гучний голос і вони користуються ним щосили. Дуже балакучі - емоції вони виражають нявканням і муркотанням (більш детально про цю породу читайте на сайті https://nashakoshka.ru/korotkosherstnyie/orientalnaya-koshka.html).

Історія та особливості

Орієнтальна порода об'єднує велику групу кішок, виведених від сіамської породи. Порода створювалася в 50-60-х роках XX століття з метою іследовать всі можливості забарвлення. У процесі виведення породи сіамських котів схрещували з домашньої короткошерстою, російською блакитною, абиссинскою породами.

Довгошерстна орієнтальна була виведена в 70-х роках на основі орієнтальною короткошерстої і балийскої. Після цього в породу вносилися дуже незначні зміни для того щоб підтримати форму тіла і контури сіамської. Орієнтальні мають довге струнке трубообразних тіло, довжина якого може досягати 90 сантиметрів. Проте кішки ці дуже сильні і міцно складені. Мордочка клиноподібна і нагадує за формою серце, голову вінчають величезні витончені вуха, як у гримлю. Характер у представників цієї породи настільки ж різноманітний як і її забарвлення. Ці кішки дуже рухливі і грайливі, вкрай цікаві, завжди беруть участь в справах господаря. Вони дуже кумедні і приносять в будинок багато радості і любові.

Орієнтальні кішки відмінно підходять для сім'ї, вони подарують вам любов, прихильність і суспільство тямущого компаньйона. Цим кішкам ні як не обійтися без спілкування з людиною. На самоті орієнтальні дуже страждають і можуть впасти в депресію. Ця порода майже не має генетичних захворювань. Орієнтальні живуть далеко за 20, у них майже немає проблем зі здоров'ям. Ориентальная короткошерста сама доглядає за своєю вовною, їй практично не потрібна сторонній догляд. Орієнтальні довгошерсті вимагають набагато меншого догляду ніж інші довгошерсті породи, зазвичай вистачає щотижневого догляду.

Підведемо підсумок:

  • Здоров'я окремих особин може варіюватися, але в цілому орієнтальні - здорові кішки;

Короткошерсті не вимагають догляду, а довгошерстим досить щотижневого вичісування;
Ці кішки не можуть без людського спілкування. Їх краще тримати з іншими кішками або собаками.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ