6 млн BTC втрачені назавжди: чи має бути реальна вартість Біткойна вище?

6 млн BTC втрачені назавжди: чи має бути реальна вартість Біткойна вище?

05.07.18 23:00 0 1579

Біткойн це найперша в світі децентралізована цифрова криптовалюта яка з'явилася в 2009 році. Представив її світу, невідомий, Сатоші Накамото. Криптовалюта ці роки свого існування розвинулася, і зараз, на думку багатьох економістів, може нести альтернативу теперішній фінансовій системі.

Фіатні гроші можна надрукувати скільки потрібно. А у Bitcoin є межа емісії, закладена в системі – 21 000 000 BTC (20 999 999, 9769). За прогнозами ця цифра буде досягнута в середині 22-го століття. Виходячи з цьго можна зробити висновок що ціна Біткойна має постійно зростати.

На конференції Building on Bitcoin, що відбулася цього тижня колишній провідний розробник BitGo Джеймсон Лопп, заявив, що близько 4 мільйонів Біткойнів втрачені назавжди, а ще 2 мільйони були вкрадені.

Тому, станом на липень цього року, в приблизно 6 млн BTC є недоступними. Якщо враховувати те, що проводити хардфорк, щоб їх відновити, неможливо, то 28,5% від фіксованої емісії Біткойнів (21млн), втрачено остаточно.

Отже, максимальний оборот Біткойнів не може перевищити 15 мл, хоча до цього моменту вже випущено понад 17 млн, лише 11 млн. BTC фактично можна буде використовувати.

Старший економіст Chainalysis Кім Грауєр зазначив, що важко остаточно стверджувати враховуються ринком втрачені Біткойни у зв'язку з високоспекулятивним середовищем криптовалютного сектора. Але він вважає, що в довгостроковій перспективі фіксована емісія BTC може привести до збільшення попиту і підвищити ціну.

Це дуже складне питання. З одного боку, прямі розрахунки ринкової капіталізації не враховують загублені монети. Але беручи до уваги, наскільки високо спекулятивною є ця область, при зміні розрахунків ринкової капіталізації може виникнути нова економічна модель, що враховує дефіцитність Біткойнів в обороті. Поведінка на біржах говорить про те, що ринок адаптувався до фактичного попиту і пропозиції. Крім того, добре відома процедура грошово-кредитної політики щодо зниження або збільшення фіатних резервів для впливу на валютні курси. Так що відповідь «так» і «ні».

В даний час, станом на 5 липня 2018 року, один Біткойн коштує майже $6600. Його ціна розраховується на основі 17,13 млн BTC, що перебувають в обігу на ринку. Однак, якщо б кількість Біткойнів, прийнятих до уваги склала 11 млн, курс Біткойна міг бути переоцінений з урахуванням більшої дефіцитності, і скласти $10 300.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Кондиционер: Главные ...
Наступна новина: Перевезення ...

КОМЕНТАРІ