Тернопілля: фестиваль «Дзвони Лемківщини» тепер триватиме три дні (фото,відео)

Тернопілля: фестиваль «Дзвони Лемківщини» тепер триватиме три дні (фото,відео)

07.07.18 09:19 0 477
Всеукраїнський фестиваль лемківської культури, який традиційно відзначають на початку серпня, цього року зазнає певних змін. Відтепер фестиваль відбуватиметься не звичних два, а три дні – 3, 4 та 5 серпня. У цей період урочище «Бичова», що у Монастириському районі, щиро прийматиме учасників заходу та гостей із різних областей України та зарубіжжя.

Чим цього року вражатимуть на фестивалі та як проходитиме дійство, обговорили під час виїзного засідання організаційного комітету під головуванням очільника краю Степана Барни. Участь у нараді взяли й керівники структурних підрозділів ОДА, районна влада та представники музейного комплексу «Лемківське село».

«Це вже XIX фестиваль «Дзвони Лемківщини», який буде відбуватися на Тернопіллі. Звичайно, наша «лемківська ватра» у певній мірі є аналогом тієї, яка відбувається традиційно у Ждині (Республіка Польща) в третю суботу-неділю липня, утім, особлива вона тим, що на територію саме Тернопілля було переселено найбільше українців з Лемківщини», – наголосив під час оргкомітету голова облдержадміністрації Степан Барна.

За його словами, дуже важливо, щоб це відчуття української ідентифікації мало місце в майбутньому. А тому на фестивалі будуть представлені лемківські звичаї та традиції, культура та мистецтво.

«Дзвони Лемківщини» відіграють велику роль у промоції Тернопільської області як регіону, де найбільш етнічно сформовано саме лемківське середовище. І це є особливістю нашого краю. Тож, гостинно запрошуємо відвідати наш фестиваль лемківської культури з 3 по 5 серпня і вшановувати всіх земляків, котрі, в силу певних обставин, змушені були покинути свою землю, але збираються тут, щоб відродити пам'ять про своїх предків», – звернувся голова ОДА.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1321950247908557

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Чернігові триває ремонт ...

КОМЕНТАРІ