У Тернопільській ОДА обговорили стратегію забезпечення вагонами-зерновозами та локомотивами для вантажних перевезень

У Тернопільській ОДА обговорили стратегію забезпечення вагонами-зерновозами та локомотивами для вантажних перевезень

07.07.18 10:12 0 456
Напередодні жнивної кампанії у Тернопільській облдержадміністрації обговорили питання забезпечення вагонами для перевезення зернових. У той же час актуальним залишається й наявність достатньої кількості локомотивів для перевезення великовагових вантажів, зокрема, корисних копалин та лісової сировини. Ці та інші питання обговорили під час робочої наради, що відбулася 4 липня під керівництвом голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни.

«Дякувати Богу, на нашій українській землі щороку ми отримуємо добрі врожаї. Лише за минулий рік було вироблено майже 2,5 мільйонів тон сільськогосподарської продукції. Це дало можливість покращити показники соціально-економічного розвитку області й наповнити ресурсами економіку краю та держави, — зазначив Степан Барна. — Разом з тим у розпалі жнив виникає комплекс певних проблем. Мова йде про забезпечення вагонами для перевезення не лише зернових, а й продукції державних підприємств, для прикладу агентства лісових ресурсів. Відсутність вагонів призводить до того, що великовагові вантажі, які мали б транспортуватися залізницею, перевозять автомобільними дорогами, що може спричиняти їхнє руйнування. І це відбувається тоді, коли вже другий рік поспіль щонайменше від 1,5 до 2 мільярдів гривень держава спрямовує на будівництво доріг Тернопільської області».

За словами очільника області, на сьогоднішній день потреба у забезпеченні вагонах становить близько 30%.

«Ми усвідомлюємо, що наша економіка зосереджена не лише на дорожньому чи сільському господарстві. Важливим також є й видобуток корисних копалин у кар'єрах, від чого залежить діяльність металургійних заводів України та й саме будівництво доріг», — зазначив Степан Барна.

Під час наради представники аграрного комплексу Тернопільщини, кар'єрів, транспортної безпеки, патрульної поліції, а також керівники управлінь лісових ресурсів області заслухали певні пропозиції щодо забезпечення локомотивами для перевезення продукції магістральними коліями. Як повідомив новопризначений виконавчий директор регіональної філії «Львівська залізниця» Володимир Крот, вже напрацьований певний механізм щодо виходу із даної ситуації.

«Перший ключовий момент полягає у тому, що Львівська залізниця довозитиме вантаж до опорних станцій, від яких до кінцевого вантажоодержувача доправлятимуть локомотивом того чи іншого приватного підприємства, — розповів Володимир Крот. — Другий варіант — це забезпечення ремонту наших на сьогоднішній день несправних локомотивів представниками бізнесу для подальшої їхньої експлуатації. Офіційно укладений договір стане гарантією того, що локомотив працюватиме лише на певну групу клієнтів того чи іншого напрямку, на сьогоднішній день яких визначено вже щонайменше п'ять».

Наостанок очільник області підкреслив, що максимально зацікавлений у тому, аби цьогорічний сезон жнив пройшов благополучно — без збитків для аграріїв, агентства лісових ресурсів чи власників кар'єрів.

«Нам необхідно комплексно працювати на спільний результат — ефективне наповнення бюджету області та держави», — підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів звернеться до ...
Наступна новина: Барди з усієї України ...

КОМЕНТАРІ