На Тернопіллі степан Барна відзначив випускників шкіл,які отримали на ЗНО 200 балів (фото,відео)

На Тернопіллі степан Барна відзначив випускників шкіл,які отримали на ЗНО 200 балів (фото,відео)

07.07.18 08:53 0 508
Цього року за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 200 балів з окремих предметів отримали Симко Катерина, випускниця Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, Савків Діана, випускниця минулих років, Нечесний Ярослав, випускник Бучацького колегіуму ім. Святого Йосафата та Чупа Марія, випускниця Ковалівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Монастириського району. Власне, саме з Ярославом та Марією зустрівся голова ОДА Степан Барна в облдержадміністрації.

Він привітав їх із високими результатами на ЗНО (Ярослав на максимальний бал склав хімію, а Марія – біологію, – ред.) та побажав їм подальших успіхів у навчанні та у здобутті вищої освіти. На спілкування з тернопільськими «вундеркіндами» Степан Барна прийшов не з порожніми руками: відмінники отримали від нього іменні годинники, а також премії у розмірі 2 тисячі гривень, виділені з обласного бюджету.

«Я дякую вам від імені Тернопілля за те, що ви є прикладом того, якими мають бути випускники навчальних закладів нашої області. Для нас важливо, щоб ті результати, які ви демонструєте і в хімії, і в біології, були спрямовані на розвиток нашого краю. Дякую вашим вчителям та навчальним закладам за те, що забезпечили вам належні умови навчання. Водночас, для мене дуже важливо, щоб у майбутньому ви мали можливість реалізувати себе у Тернопільській області навчаючись тут та працюючи», – звернувся до Ярослава та Марії голова ОДА.

Як розповів Ярослав, куди вступатиме та ким буде у майбутньому, ще визначається, а от Марія навчатиметься у медичному університеті в Тернополі. До слова, цього року випускники, які склали ЗНО на 200 балів і навчатимуться у тернопільських вишах, крім стипендій, які пропонують начальні заклади, отримуватимуть ще й по тисячі гривень щомісяця з обласного бюджету. Ці кошти є додатковим стимулом та заохоченням як для випускників шкіл, які мають здавати ЗНО, так і вже для студентів, які навчають у вишах.

Ярослав та Марія поділилися, що старанно готувалися до здачі зовнішнього незалежного оцінювання і своїми успіхами перш за все завдячують вчителям, які працювали з ними та допомагали у навчанні.

Додамо, що Тернопільська область не обмежилася учнями, які здали ЗНО на 200 балів. Маємо ще понад 400 випускників, які отримали 190 і більше балів. За підсумками ж зовнішнього незалежного оцінювання наша область зайняла третє місце в Україні, що є дуже добрим результатом.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1323252544444994

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Поліцейські Житомирщини ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ