Чернігів: Висновки експертизи по будинку Текстильників 23 очікуються 6 липня

Чернігів: Висновки експертизи по будинку Текстильників 23 очікуються 6 липня

07.07.18 11:40 0 399
Питання стану будинку по вулиці Текстильників 23, у якому після зливи 30 червня на стіні була помічена підозріла сітка тріщин, знаходиться на постійному контролі міської влади. Даним питанням опікуються, зокрема заступник Чернігівського міського голови Олександр Атрощенко та Сергій Мінін, директор ТОВ «Майас Сілтумс», яке обслуговує цей будинок. Керівники профільних підрозділів Чернігівської міської ради також кожного дня виїжджають на цей об'єкт.

Так, зранку будинок був оглянутий спільно начальником Управління капітального будівництва міської ради В'ячеславом Почепом, заступником керівника ДП «Чернігівський експертно-технічний центр» Олександром Побережним та безпосередньо експертом.

Експертиза зараз проводиться, її здійснює ДП «Чернігівський експертно-технічний центр», яке має відповідну ліцензію на виконання таких робіт.

Зокрема поверхнево було оглянуто стан ґрунту під колонами - адже, щоб зробити правильні висновки, потрібно повністю вивчити всі конструктиви. А більш точний результат по ґрунтам нададуть геодезисти.

За словами заступника міського голови Олександра Атрощенка, виниклі тріщини в стінах не стають більшими, що означає - будинок стабілізувався:

- Обслуговуючою компанією ТОВ «Майас Сілтумс» на стінах будинку було встановлено 19 маяків і жоден з них на даний час не розкрився, не тріснув. Це означає, що будинок стабілізувався. Першочергове рішення було встановити 8 маяків, але аби отримати більш точний результат їх було поставлено 19. Також по периметру будинку викладені мішки з піском аби обмежити доступ води до фундаменту, якщо знову випадуть опади, - сказав він.*/blockquote

За словами заступника Чернігівського міського голови рішення по даному будинку буде прийматися та ґрунтуватися тільки на висновках експертизи та її рекомендаціях. Очікується, що експертиза буде готова в п'ятницю, 6 липня.

Заступник директора ДП «Чернігівський експертно-технічний центр» Олександр Побережний, розповів, що вони вже визначилися по яких критеріях будуть визначати категорію технічного стану будівлі:

- Це стіни (в даному випадку залізобетонний каркас будівлі), цегляні стовпи на яких вони тримаються, і дерев'яні балки перекриття. Зараз ще не можна сказати, якими будуть висновки по цьому будинку, адже все потрібно опрацювати комплексно. 4 липня, на 2 годину запрошені геологи, які подивляться, в якому стані знаходяться ґрунти під цим будинком, чи буде надалі просідання, чи ні. Тут дуже багато факторів, які пов'язані між собою, все це потрібно враховувати тільки комплексно.*/blockquote

- Якщо візуально оглянути будинок, то не можна сказати, що він аварійний. Але тут присутні моменти, які можна віднести до аварійних. Наприклад, це ширина розкриття старих тріщин, які вже виникли набагато раніше: тобто моменти підтоплення, які відбулися 30 червня - вони вплинули тільки на легку деформацію. Головні деформаційні моменти виникли однозначно не 1-2-3 роки тому, а 10-15 років тому, - сказав він.*/blockquote

*/blockquote

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина у трійці ...
Наступна новина: Завдяки співпраці народних ...

КОМЕНТАРІ