Чернігів звернеться до керівництва держави з приводу відшкодування збитків внаслідок надзвичайної ситуації у місті

Чернігів звернеться до керівництва держави з приводу відшкодування збитків внаслідок надзвичайної ситуації у місті

07.07.18 10:12 0 440
Чернігівська міська рада звернеться до вищих державних органів влади по допомогу щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті, яка була спричинена аномальними ливнями 30 червня.

Доручення підготувати відповідний лист до Уряду та Верховної Ради України Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав під час розширеної наради у міській раді. Не пізніше 10 липня спеціальна комісія з ліквідації надзвичайної ситуації у місті, створена міською радою, має сформувати повний пакет документів з попередніми висновками за виключенням актів експертних та уповноважених організацій щодо оцінювання збитків.

За словами міського голови, попередню оцінку по об'єктах комунальної власності, які постраждали від повені, мають зробити органи місцевого самоврядування. Водночас жителі міста працюватимуть з експертами по оцінці власного втраченого майна. Місто надасть фінансову допомогу людям, аби вони мали можливість замовити експертизи.

Міський голова також зауважив, що листом до Верховної Ради і Кабінету Міністрів необхідно повідомити, що це попередні розрахунки збитків, складені органами місцевого самоврядування без експертних висновків, які наразі готуватимуться й будуть надані пізніше.

Повністю завершити експертні оцінки щодо збитків по комунальному сектору та приватній власності планується до 20 липня.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Дивіться також:

Місто допоможе чернігівцям відновити документи, втрачені через повінь

Усі чернігівці, які постраждали від зливи, отримають однакову суму матеріальної допомоги від міської ради - по 5 тисяч гривень

Дощовий колектор, який іде через гаражний кооператив №29, перевірять фахівці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цьогоріч на Житомирщині ...
Наступна новина: У Тернопільській ОДА ...

КОМЕНТАРІ