Чернігів: Місто збирає пропозиції фахівців щодо мінімізації можливих підтоплень від річки Стрижень

Чернігів: Місто збирає пропозиції фахівців щодо мінімізації можливих підтоплень від річки Стрижень

08.07.18 13:46 0 558
Виконуючи обіцянку, дану мешканцям вул. Алексєєва, будинки яких знаходяться понад Стрижнем і часто зазнають підтоплень,Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до фахівців з проханням зробити попередні висновки та пропозиції щодо можливого збільшення пропускної здатності дамб на річці Стрижень або вжиття інших заходів, аби мінімізувати шкоду житлу громадян від високої води. Про це йшла мова на розширеній міській нараді 5 липня.

Поки що місто просить їх надати свої пропозиції в загальних рисах і безкоштовно. Якщо по вартості ці роботи будуть вкладатися в розумну суму, наприклад до 5 млн грн, то міська влада буде замовляти такий проект офіційно і оплатить ці роботи. Але міський голова зазначив, що потрібен реалістичний та адекватний по ціні проект. Дороговартісними на кшталт «Нью Васюкі» місто займатися не буде.

Владислав Атрошенко дав доручення комунальним службам розчистити русло річки та зовнішні колектори.

Але принагідно він звернув увагу мешканців будинків біля Стрижня, що русло річки поблизу їхніх будинків засмічується різним сміттям. Крім того, поряд з їхніми дворами лежить будівельне сміття або колеса вагою 200 кіло, які, окрім самих же жителів цих будинків, ніхто туди не приноситиме.

Також міський голова зазначив, що треба чесно визнавати: окремі будинки там у свій час куплялися з метою отримання квартири під виселення. А далі з порушенням усіх будівельних нормативів велося самовільне будівництво впритул до води.

Владислав Атрошенко:

- У мене риторичне питання до власників будинків: на що ви сподівалися, які були ваші думки стосовно можливої непогоди, коли ви будувалися за 2 м від річки?

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина - у трійці ...
Наступна новина: У Чернігові привітали ...

КОМЕНТАРІ