Чернігівські експерти погодилися знизити ціну за свою роботу для тих,чиї будинки були підтоплені

Чернігівські експерти погодилися знизити ціну за свою роботу для тих,чиї будинки були підтоплені

08.07.18 10:32 0 460
На прохання чернігівців, домогосподарства яких зазнали підтоплення, Чернігівський міський голова провів перемовини з представниками різних підприємств і установ міста, які мають повноваження робити оцінку збитків нерухомого майна. На цій зустрічі всі оцінщики погодилися увійти у становище постраждалих від стихійного лиха людей і виконати для них свою роботу за найнижчими цінами на такі послуги.

Організаційна допомога міського голови знадобилася у зв'язку з тим, що самостійно люди зіткнулися з ціною набагато вищою – в основному, звучали цифри близько 10 тис грн. (За ці кошти уповноваженим фахівцем мають робитися оцінка майна і кошторис відновних робіт відповідно до всіх вимог нормативних актів).

У ході переговорів оцінщиками, як виключення, була прийнята запропонована міським головою ціна за ці роботи максимум у 3 500 грн з одного домоволодіння. Мінімальна ціна не визначена, тобто експертна організація та клієнт можуть врахувати якісь обставини і знизити її ще, якщо дійдуть такої згоди.

Окрім того, вони вже з власної ініціативи вирішили надати ці послуги безкоштовно трьом категоріям постраждалих:

- Родинам учасників АТО;

- Багатодітним сім'ям;

- Інвалідам війни згідно законодавства.

Наприкінці зустрічі Владислав Атрошенко звернувся до чернігівців:

Фахова й належним чином оформлена оцінка втрат майна може знадобитися потерпілим від підтоплення у зв'язку з тим, що зараз іде етап оформлення пакету документів, щоби просити в держави відшкодування з резервного фонду. Таке відшкодування закон дозволяє у випадках, коли загальна сума збитків перевищує 18 млн грн. У цю суму включаються збитки як приватного, так і комунального майна (доріг, будівель тощо). Але претендувати на ці кошти можна лише на підставі належним чином оформлених документів про збитки.

Місто бере на себе роль організатора тільки у проведенні оцінки шкоди, завданої стихією нерухомому майну. Оцінку втрат рухомого майна (меблі, оргтехніка, господарство, а також автомобілі) громадяни мають організовувати та долучати самостійно, якщо мають таке бажання.

Кнтактною особою і координатором з усіх поточних питань, які можуть виникнути у зв'язку з проведенням оцінки збитків, завданих майну чернігівців стихійним лихом 30 червня, в міській раді призначений начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорій Годун (тел. 629-480, 629-472, адреса відділу - вул. Гетьмана Полуботка, буд. 70, каб. 303).

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відео - телеканалу "Дитинець"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: У ніч на Івана ...
Наступна новина: Чернігів: Ліквідація ...

КОМЕНТАРІ