Доведено користь від читання художньої літератури

Доведено користь від читання художньої літератури

10.07.18 15:44 0 1423

В добу глобальної комп'ютеризації люди все менше читають книги, віддаючи перевагу перегляду новин та пліток в інтернеті. А дарма! Дослідження показали, що читання художньої літератури значно розвиває сприйняття навколишнього світу. До речі, якщо ви відноситесь до любителів провести вечір за читанням улюбленої книги і з завзяттям шукаєте все нові та нові книги, тоді рекомендуємо відвідати інтернет-магазин https://voenka.kiev.ua/catalog/ukraina, де ви знайдете новинки українських авторів за привабливою ціною.

Користь читання художньої літератури важко заперечити. Поезія сприяє розвитку тих часток мозку, які відповідають за пам'ять та іскри саморефлексії. Згідно з дослідженням діти, які читають книги про Гаррі Поттера, стають добрішими.

Однак запитайте: чому мізки сучасних людей, весь час читають Twitter і газети, відрізняються від мізків тих, хто читає класику?

По-перше, у останніх краще йдуть справи з пам'яттю і усвідомленістю прийнятих рішень;
По-друге, ті, хто захоплюється фантастикою - це в цілому окрема категорія людей.

Вчені Університету Еморі в США довели, що читачі фантастики більш тонкі натури, вони краще відчувають навколишній світ, на відміну від інших людей.

Дослідники підключили електроди до мозку добровольців, які читають роман Роберта Харріса "Помпеї" протягом 9 днів. Як виявилося, при читанні певні ділянки мозку піддослідних починали активніше працювати.

Підвищена активність спостерігалася в лівій скроневій корі - це частина мозку, пов'язана зі сприйняттям мови і розумінням культури. Також активно працювала область, яка відповідає за візуалізацію образів. Більше книг - краще фантазія.

Отже, "ботаніків" абсолютно не складно уявити, як вони, наприклад, забивають гол, і навіть відчути це, змушуючи свій організм активно виробляти ті ж гормони, які і так вироблялися б, якби це сталося насправді.

В цілому, люди, які читають фантастичні романи, живуть насиченим і гармонійним життям. Вони краще сприймають реальність і отримують більше емоцій і вражень від навколишнього світу.

Крім цього, люди, які віддають перевагу художній літературі, ніж журналам і соціальним мережам, в більше схильні до співпереживання. Вони частіше відгукуються на заклик про допомогу.

Фантастика, на думку дослідників, є найкращим стимулятором для громадського досвіду і розуміння інших людей.

Так що витратьте свій дорогоцінний час на вигадані історії, користі від яких більше, ніж від преси.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як правильно вибрати ...
Наступна новина: Токарные станки с ЧПУ: ...

КОМЕНТАРІ