В Житомирській області діти,які захворіли на кір у Бердичівському районі,вже одужують

В Житомирській області діти,які захворіли на кір у Бердичівському районі,вже одужують

11.07.18 14:50 0 491
Серед 19 жителів Бердичівського району, які захворіли на кір, 15 – уже повністю вилікувались, ще 4 – на заключній стадії одужання.

Про це повідомила головний лікар КУ Центру ПМСД Бердичівської районної ради Наталія Ровкова 9 липня.

«У багатодітних родинах захворіли 18 дітей та 1 дорослий, які не були вакциновані від кору. Адже батьки відмовились від щеплень через власні релігійні переконання. У всіх дітей перебіг кору спостерігався у легкій формі. Наразі більшість хворих уже вилікувались, лише 4 дитини – на заключній стадії одужання. У звязку із тим, що в одній з родин діти хворіли на бронхіальну астму, ускладення хвороби спостерігались у 3 дітей, але наразі вони уже виписались із лікарні. Тепер всі особи, які перехворіли на кір, мають стійкий імунітет до хвороби», – повідомила Наталія Ровкова.

За її словами, у районі постійно слідкують за епідситуацією захворюваності на кір. У 2017 році рівень щепленості склав понад 90%. Наразі медзаклади Бердичівського району забезпечені вакциною від цього небезпечного захворювання в повному обсязі.

Раніше ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляв, що у Бердичівському районі триває спалах кору, зареєстрований серед дітей двох багатодітних родин, захворіло 19 осіб, серед них 18 дітей.

Нагадаємо, що всі медичні заклади забезпечені вакцинами від кору – понад 34 тис. доз зберігається в області, які є єдиним засобом профілактики кору.

Тому закликаємо батьків захистити своїх дітей та зробити їм профілактичне щеплення проти кору. Для проведення щеплення необхідно звернутися лише до свого сімейного лікаря або педіатра.

Крім цього, відтепер в Україні безоплатно вакцинуватимуть від кору дорослих, які знаходяться в групі підвищеного ризику. Адже МОЗ затвердило порядок проведення безоплатної імунізації дорослих, яким забезпечується проведення обов'язкових профілактичних щеплень проти кору за епідемічними показаннями:

* серед груп професійного ризику: медичних працівників, працівників освітніх закладів та немедичних працівників закладів охорони здоров'я, представників силових структур (МВС, Міноборони, СБУ, Національна поліція України, Національна гвардія України, Прикордонна служба України, Державна служба охорони)

* студентів навчальних закладів без обмеження віку

Для проведення імунізації цих груп дорослих в Україні вакцини є в наявності, завдяки запасам, що були закуплені за бюджетні кошти у попередні роки.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ