Навчальний рік 2018-2019: шкільні уроки з іграми та LEGO

Навчальний рік 2018-2019: шкільні уроки з іграми та LEGO

11.07.18 13:26 0 498
У рамках Нової української школи кожен перший клас в Україні, і на Житомирщині зокрема, на уроках використовуватиме різний дидактичний матеріал. Наприклад, конструктори LEGO допоможуть дітлахам розвивати мислення, творчість та уяву.

Нагадаємо, що Житомирська область одна з перших в державі отримала безкоштовні набори LEGO: 1237 наборів LEGOPlay Box та більше 15 тисяч конструкторів LEGO«Шість цеглинок». Кожен майбутній першокласник забезпечений відповідним набором. Вчителі перших класів у серпні проходитимуть спеціальний тренінг від The LEGO Foundation для впровадження ігрових та діяльнісних методів навчання з конструкторами.

На сайті Міністерства освіти та науки України вже викладені у вільному доступі електронні посібники з описом нових методик роботи з конструкторами LEGO. Це дві брошури: «Гра по-новому, навчання по-іншому» та «Шість цеглинок». Кожен бажаючий може ознайомитися із посібниками тут.

«Гра по-новому, навчання по-іншому» - методичний посібник, котрий містить вправи та ігри, спрямовані на формування ключових компетентностей у дітей початкової школи. Завдяки грі дитина розвиває основні п'ять сфер: фізичний, когнітивний, соціальний та емоційний розвитки та креативність.

Другий посібник надає опис методики «Шість цеглинок», яка покликана сприяти не лише розвитку компетентностей учнів початкової школи, а й становленню педагога нової школи. Посібник містить ігри-завдання із набором з шести цеглинок LEGO DUPLO різного кольору – червони, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний та синій. У педагога та кожного учня має бути окремий набір цеглинок для роботи. Кожна гра-завдання – це цілий комплекс на розвиток не лише мислення, мовлення, уваги, а й механізми розвитку оперативної пам'яті, самоконтролю та ментальної гнучкості.

У посібнику наведені зразки завдань, які можна використовувати у навчальному процесі. Наприклад, потрібно розкласти на аркуші паперу цеглинки і домалювати навколо певні деталі, або зробити цеглинку частиною чудернацької тварини/рослини/будівлі. Ще варіант завдання – збудувати вежу, але не традиційним методом, коли частини конструктора скріплюються між собою, а у хаотичному порядку, щоб цеглинки врівноважували одна одну і спільно тримали конструкцію.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Найбільше коштів на ...

КОМЕНТАРІ