Тернопільщина долучилася до всеукраїнського проекту втілення інклюзивної освіти,який впроваджує Фонд Порошенка

Тернопільщина долучилася до всеукраїнського проекту втілення інклюзивної освіти,який впроваджує Фонд Порошенка

11.07.18 12:09 0 440
В Україні активно працюють над втіленням інклюзивної освіти та інтегруванням дітей з особливими потребами у загальноосвітній простір. Ініціативу розвиває та популяризує дружина Президента, голова Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко.

Нагадаємо, що Перша леді нещодавно відвідала з робочим візитом Тернопільщину, де підписала два Меморандуми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» та щодо створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів в області. Також Марина Порошенко передала керівництву краю типові проекти Медіатеки, Ресурсної кімнати та Інклюзивно-ресурсних центрів, що є невід'ємною частиною нового освітнього простору в українських школах.

«Приємно бачити, як надзвичайно важливий для країни проект з розвитку інклюзивної освіти, який Марина впроваджує разом з Фондом Порошенка, стає масштабним. Уже 19 областей України мають розвинену мережу інклюзивних навчальних закладів», - наголосив на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» Петро Порошенко.

Також він зазначив, що за останній рік кількість дітей з особливими освітніми потребами в українських школах збільшилася на 51%, а кількість інклюзивних навчальних закладів зросла на 42%. Це, на його думку, вагомий результат.

Додамо, що Тернопільщина стала 19-ою областю, яка долучилася до даного проекту. На теренах краю проживають понад 13 тисяч дітей, котрі потребують інклюзивно-освітніх послуг.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів готується до ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ