За підтримки держави чотири родини з Тернопільщини отримали сертифікати на нове житло

За підтримки держави чотири родини з Тернопільщини отримали сертифікати на нове житло

11.07.18 13:44 0 549
Багатодітна сім'я, родина учасника АТО та дві сім'ї вимушених переселенців з окупованого Донецька, 10 липня урочисто отримали сертифікати на проживання у нових квартирах. Ці громадяни, які ще донедавна потребували покращення житлових умов, скористалися молодіжною програмою будівництва нового помешкання й отримали пільгові довготермінові кредити та державну підтримку на будівництво доступного житла в Тернопільському регіональному управлінні Держмолодьжитла.

«Я абсолютний прихильник програм, які сприяють та дають молоді можливість облаштувати власне житло, — підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. — Я беру на себе зобов'язання передбачити фінансування програм молодіжного житлового кредитування в усіх без винятку районах Тернопільської області. Сподіваюся, що в цьому напрямку підуть нам на зустріч міста обласного значення та 42 об'єднані територіальні громади, які мають можливості співфінансовувати й реалізовувати подібні ініціативи». Як наголосив очільник області, ключове питання у розмові з головою правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергієм Комнатним, — це збільшення умов співфінансування молодіжної програми з боку державного бюджету.

«Це будуть додаткові можливості для значно більшої кількості сімей. І як бонус - підтримка молодих сімей згідно Програми кредитування працівників педагогічної спеціальності (в еквіваленті 750 тис. грн під 3% річних)», — зазначив Степан Барна. За його словами, якщо у державній політиці певним пріоритетом є сільська медицина, то у найближчій перспективі — стратегія молодіжного житлового будівництва.

«Це єдиний ефективний механізм вирішення проблеми житла для молодих фахівців, які повинні залишатися на рідній землі й працювати задля її процвітання», — підсумував очільник області.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1331459950290920

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найбільше коштів на ...
Наступна новина: На Житомирщині вже ...

КОМЕНТАРІ