Перспективи забезпечення молоді житлом визначали у Тернопільській ОДА

Перспективи забезпечення молоді житлом визначали у Тернопільській ОДА

11.07.18 12:18 0 439
Корисним досвідом реалізації житлових програм обмінювалися представники західних областей під час семінару, що відбувся 10 липня у Тернопільській облдержадміністрації. Мета проведення даного заходу — вдосконалення та ефективне виконання діючих державних й регіональних програм щодо забезпечення молоді житлом.

«На сучасному етапі державотворення цьому питанню необхідно приділяти значно більше уваги. Це активна позиція Президента та Прем'єр-міністра України, — зазначив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. — Загалом ця проблематика вже давно набула соціального характеру, яка позначається на рівні народжуваності дітей. Вдосконалення роботи в напрямку забезпечення молоді житлом може стати активним мотиватором покращення демографічної ситуації в нашій країні».

Голова управління Держмолодьжитла Сергій Комнатний розповів про позитивний досвід регіонів України щодо впровадження житлових програм для молоді. Він презентував учасникам семінару основні напрацювання вказаного управління, загальні показники реалізації державних та місцевих житлових програм, а також розповів про механізми забезпечення житлом молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

«Сподіваюся, що у поточному році вдасться збільшити обсяг реалізації житлових програм на Тернопільщині і завдяки нашій роботі ще більше родин отримають нове житло», — підсумував він.

У рамках заходу учасники проаналізували реалізацію молодіжних житлових програм, обмінювалися досвідом щодо забезпечення молоді житлом, а також напрацьовували шляхи підвищення ефективності інструментів забезпечення молоді житлом.

Довідково:

Тернопільське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» здійснює практичну реалізацію в регіоні державної програми забезпечення молоді житлом, програми надання державної підтримки на будівництво доступного житла, в тому числі для тимчасово переміщених осіб та учасників АТО, програми надання часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям регіону, які отримали кредити в комерційних банках на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла, обласної програми забезпечення молоді житлом , міської програми будівництва (придбання) доступного житла.

За час роботи регіональним управлінням залучено на цілі кредитування молодіжного житлового будівництва 40 803 420 грн. із державного та місцевих бюджетів , а також 11 414 090 грн. власних коштів громадян, які скористалися кредитними програмами Держмолодьжитла.

За вказаний період Тернопільським регіональним управлінням Держмолодьжитла надано 280 пільгових довготермінових кредитів на будівництво житла.

Введено в експлуатацію 252 житлові квартири у багатоквартирних житлових будинках та 5 індивідуальних житлових будинків для молодих сімей та одиноких молодих громадян області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Більше 30 тисяч мешканців ...

КОМЕНТАРІ