Житомирщина вже має досвід навчання дітей з LEGO у школах та дитсадках

Житомирщина вже має досвід навчання дітей з LEGO у школах та дитсадках

12.07.18 11:19 0 403
Минулого року в чотирьох школах і десяти дошкільних закладах Житомирщини вже використовували під час навчання конструктори LEGO. Педагоги позитивно відгукуються про такий дидактичний матеріал для дітей різного віку, адже він сприяє розвитку мислення, мовлення та уяви у дітлахів.

Усі перші класи Житомирської області у новому навчальному році навчатимуться за програмою Нової української школи, яка передбачає якісно новий підхід до викладання предметів. Так на уроках активно будуть використовуватися набори конструкторів LEGO.

Нагадаємо, що наша область в числі перших вже отримала безкоштовно більше 15 тисяч наборів LEGO «Шість цеглинок» та 1237 наборів LEGO Play Box від компанії The LEGO Foundation. Усі набори вже доставлені по районам, наразі відбувається передача конструкторів до навчальних закладів.

У 2017-2018 навчальному році на Житомирщині у чотирьох навчальних закладах впроваджували пілотний проект реалізації програми «Нова українська школа». Першокласники чотирьох шкіл у Житомирі, Коростені, Романові та Новограді-Волинському вже мали змогу працювати з конструкторами LEGO на уроках.

За словами начальника відділу освіти Романівської райдержадміністрації Оксани Гаврилової, навчати дітей за новою програмою вчителям спочатку було важко та незвично, але зараз вони зацікавленні у впровадженні цієї реформи.

«Адже діти з експериментального класу більш готові до спілкування та партнерства. Діти мають свою думку та не бояться її висловлювати», - від мітила Оксана Гаврилова.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: степан Барна ...
Наступна новина: Чернігів: Змінено схему ...

КОМЕНТАРІ