Тернопілля: степан Барна побував на фермерському господарстві «Зарваниця Агро» (фото,вiдео)

Тернопілля: степан Барна побував на фермерському господарстві «Зарваниця Агро» (фото,вiдео)

12.07.18 11:08 0 554
Понад десяток років успішно функціонує та розвивається сільське фермерське господарство «Зарваниця Агро» в однойменному селі Зарваниця Теребовлянського району. Діє господарство на засадах соціального підприємництва.

Першочергово підприємство створили з метою забезпечити людей працею, оскільки саме із сільської місцевості через відсутність роботи люди у пошуках заробітків виїжджають за кордон.

Зараз у підпорядкуванні «Зарваниці Агро» понад тисячу гектарів землі. Також на підприємстві займаються тваринництвом. Це, до речі, єдине в Україні сільгосппідприємство, яке займається розведенням та вирощуванням таких порід корів як Угорські сірі. Це м'ясні породи корів, які не дають молока.

Під час перебування на фермі Степан Барна не лише побував на території, а й поїздив на комбайні, який уже почав збирати пшеницю. На підприємстві жнива – у повному розпалі. І, як розповіли голові ОДА, зібране зерно перемелюють на муку й використовують у пекарстві, а солому використовують для виробництва альтернативних джерел енергії та солом'яних брикетів.

Підприємство повністю себе забезпечує і завдяки активній діяльності дає роботу багатьом людям.

Варто зауважити, що цьогоріч держава безпрецедентно фінансово стимулює господарства, які займаються тваринництвом. Детальніше – тут.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1331635110273404

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ