Чернігів: Владислав Атрошенко: У нашому місті десятиліттями будували хто що хотів і як хотів

Чернігів: Владислав Атрошенко: У нашому місті десятиліттями будували хто що хотів і як хотів

12.07.18 12:02 0 509
Як ми вже розповідали, місто Чернігів, виконуючи колективне прохання мешканців підтоплених 30 червня вулиць Декабристів і Михайла Могилянського, замовляє експертизу мережі водовідведення дощових і талих вод, яка проходить територією гаражного кооперативу №29. Саме цю «ливнівку» - точніше, її переробку власниками гаражів - мешканці найбільш постраждалих від водяного лиха вулиць Чернігова вважають причиною своєї біди.

- Ми можемо вже намагатися спілкуватися на випередження. Я попереджаю цей кооператив: ми будемо рухатися згідно букви закону до виправлення цієї помилки в будівництві, - публічно заявив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на розширеній міській нараді 10 липня. */blockquote

Він назвав і причину, яка сприяла хаотичному будівництву:

- Ця помилка, як і сотні інших – наслідок безвладдя, яке було в місті десятиліттями. Усі ці надбудови, прибудови, разом із зупинковими комплексами, зовнішньою рекламою, прибудованими балконами і бедламом в усьому місті. Жодної системи, жодного порядку: будували хто що хотів і як хотів.*/blockquote

На думку Владислава Атрошенка, в системі контролю за проектуванням і будівництвом необхідні зміни. Зокрема, експертизи роблять при проектних організаціях. І в кожного забудовника є не тільки своя проектна група, а й свої експерти. Як наслідок, з того моменту, як надасть землю, місто втрачає достатній контроль за логікою прийняття проектних рішень:

- абсолютно на часі є питання законодавчих змін, щоб у кожній громаді була своя будівельна експертиза, через яку проходили би всі будівельні проекти, - вважає міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі для молоді на ...

КОМЕНТАРІ