Cистема охоронної сигналізації

Cистема охоронної сигналізації

12.07.18 20:27 0 1114

Установка охоронної сигналізації - це цілий комплекс обладнань і програмних елементів, які разом утворюють надійну систему захисту будь-якого об'єкта. Її головне завдання полягає у швидкому реагуванні на надзвичайну ситуацію та миттєвому оповіщенні служб охорони або людини, який охороняє територію, про те, що на ділянку або в будівлю проник стороння людина, а також про нештатні ситуації, як аварії, обвали стін, витік газу, загоряння, відкриття вікон, і багато іншого.

Сигналізація для дому необхідна також для того, щоб вчасно відреагувати на проникнення сторонніх осіб на територію або в приміщення. Установка сигналізації необхідна для захисту свого майна, а також для захисту життя близьких людей. До речі, приклади охоронних систем для дому можна подивитись на kratos-systems.com.

Установка охоронної сигналізації: Обов'язкові елементи

Перед тим, як провести монтаж сигналізації, наші фахівці індивідуально підберуть комплектацію. При цьому її основа буде включати такі елементи:

  • Центральні керуючі модулі. Їх завдання - обробляти інформацію, отриману від датчиків;
  • Елементи живлення;
  • Пристрої відлякування та оповіщення;
  • Контрольна панель. Вона служить для контролю стану охоронної сигналізації і для відстеження подій, що відбуваються на території, що охороняється;
  • Провідні та безпровідні датчики сигналізації.

Типи датчиків сигналізації

Установка охоронної сигналізації проводиться за допомогою різних видів датчиків. За способом підключення вони бувають: провідні та безпровідні датчики сигналізації (для надходження харчування служать акумулятори, з'єднання з пультової охороною за допомогою радіоканалу).

Також датчики сигналізації бувають різних видів:

  1. Об'ємні датчики сигналізації. В їх основі знаходиться сенсор, який уловлює тепло, що виходить від об'єкта або живої істоти, і передає картинку у вигляді теплового плями. Є вироби, які можуть по тепловому плямі розрізняти людину або тварину, що значно підвищує ефективність їх роботи;
  2. Магнітоконтактні датчики сигналізації. З їх допомогою можна контролювати відкриття та закриття вікон і дверей;
  3. Акустичні датчики сигналізації. Такі прилади призначені для реагування на звук, як, наприклад, при розбитті вікна. Сучасні моделі здатні розрізняти типи звуків і реагувати тільки при реальній небезпеці;
  4. Вібраційні датчики сигналізації. Реагують на коливання і вібрації;
  5. Ультразвукові датчики сигналізації. Принцип роботи такий же, як і у локаторів. Датчики посилають і отримують ультразвукові сигнали. Якщо на їх шляху з'являється перешкода, то довжина хвилі стає коротшим, що і вловлює датчик, миттєво реагуючи;
  6. Променеві датчики сигналізації. На території проводяться спеціальні невидимі промені, і прилад реагує, якщо цей промінь перетнути;
  7. Ємнісні датчики сигналізації. Біля об'єкту, що охороняється робиться ємнісне поле. Якщо в нього потрапити, починає змінюватися ємність іншого предмета, що і вловлює датчик.

Автономна сигналізація

Охоронна автономна сигналізація не пов'язана з пультової сигналізацією, тому вона так і називається. Це свого роду репелент, який відлякує злочинців, при цьому сигнал небезпеки не передається в охоронну службу. Автономна сигналізація являє собою пристрій, який при проникненні сторонніх осіб на територію починає видавати звукові і світлові сигнали. Устаткування вимикається і включається за допомогою клавіатури або дистанційно за допомогою брелока. При цьому програма влаштована таким чином, що починається дозвон на попередньо записані телефонні номери з певним повідомленням.

Установка охоронної сигналізації даного типу - це дуже вигідно в плані фінансів, так як вам не доведеться оплачувати пультової охорону. Зовнішній вигляд її нічим не відрізняється від пультової, тому установка сигналізації автономного типу запобігає величезну кількість несанкціонованих проникнень на приватну територію. Головний недолік автономної сигналізації полягає в тому, що не завжди злочинці реагують на гучні звуки і спалаху, і тоді все майно буде їм надано. Вам доведеться самостійно реагувати на отримані повідомлення про те, що на вашу територію вторглися сторонні люди.

GSM охоронна сигналізація

Це технічний засіб охорони, в якому сигнал про небезпеку передається через GSM-канал зв'язку. Саме так ви або відповідальна людина за територію, що охороняється отримаєте повідомлення про те, що на ділянку проникли сторонні люди.

Охоронної сигналізація GSM ефективна за рахунок того, що використовується основний і резервний канал для передачі даних. Канали можуть бути різними: телефонний, радіочастота, GSM-канал. Тобто, якщо один канал буде зайнятий, повідомлення про загрозу буде надходити за іншою, додаткової, лінії.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как стать стильным ...
Наступна новина: Паска не любить поганого ...

КОМЕНТАРІ