На Тернопільщині святкують День міста Чорткова

На Тернопільщині святкують День міста Чорткова

16.07.18 10:10 0 560
Тернопільщина святкує День народження Чорткова – одного з найдавніших та найславетніших міст України. Саме там відбувалися визначні історичні події, серед яких Чортківська офензива, а також проявлявся героїзм козаків, вояків УПА, Січових Стрільців. На цьому під час урочистостей наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, а також зазначив, що саме з Чортківщини походить його рід, тому цей край для нього – особливий. Він привітав присутніх зі святом та вручив грамоти Верховної Ради України.

« Чортків є символом розвитку місцевого самоврядування. Завдяки використанню унікальних можливостей, які дає держава в рамках децентралізації, значно покращилася інфраструктура міста. Чортків завжди був і залишатиметься одним з найбільших центрів не лише Тернопільщини, а й України», - акцентував Степан Барна.

Також він повідомив, що відповідно до доручення Президента України Петра Порошенка у Чорткові розпочнеться будівництво двох нових казарм для військовослужбовців контрактної служби, а це добрий крок у відновленні української армії, яка знищувалася протягом багатьох років.

«Мені приємно констатувати, що цього року також буде завершено будівництво очисних споруд у Чорткові, що стало можливим завдяки постанові Кабінету Міністрів України на чолі з Володимиром Гройсманом. Завдяки таким крокам і спільним зусиллям ми змінюватимемо на краще кожне місто у Тернопільській області», - підкреслив голова ОДА.

У рамках святкування відбувся футбольний турнір. За перемогу змагалися Національна збірна ветеранів футболу, збірна мерів України, футбольний клуб «Маестро» та ветерани чортківського «Кристалу».

Бiльше фото за посиланням:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі на вул. ...
Наступна новина: На Житомирщині вперше ...

КОМЕНТАРІ