Степан Барна: Катедральний собор Верховних Апостолів Петра і Павла у Чорткові – гордість УГКЦ

Степан Барна: Катедральний собор Верховних Апостолів Петра і Павла у Чорткові – гордість УГКЦ

16.07.18 12:44 0 616
Християни відзначають день пам'яті славних і первоверховних апостолів Петра і Павла. З нагоди храмового свята у Катедральному соборі Верховних Апостолів Петра і Павла, що у місті Чорткові, відбулася святкова Літургія, до якої долучився голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

«Катедральний собор Верховних Апостолів Петра і Павла споруджувався на моїх очах. він є гордістю не лише Бучацької єпархії, а й усієї Української греко-католицької церкви. Його покровителі – святі апостоли є прикладом покликання та служіння, великою духовною силою, яка зміцнює нашу віру», - зазначив Степан Барна.

Очільник області привітав з храмовим празником керуючого Бучацькою єпархією УГКЦ владику Дмитра (Григорака) та вручив почесну відзнаку Тернопільської ОДА – нагрудний знак «Гордість Тернопілля» за вагомий особистий внесок у розвиток духовності, утвердження принципів християнської моралі, історичної справедливості в українському суспільстві.

З храмовим празником присутніх також привітав єпископ Рудольф, який приїхав з Італії, щоб разом з вірянами помолитися за мир в Україні. Окрім цього він наголосив на важливості зв'язків між Українською та Італійською Церквами: «Цей зв'язок дружби та любові між двома нашими народами повинен зростати у любові до Ісуса Христа. Щиро дякую за вашу віру в Бога незважаючи на важкі часи».

Також Степан Барна з нагоди відзначення Дня міста Чорткова і за відмінне виконання службових обов'язків, самовідданість, професіоналізм та бездоганну військову дисципліну вручив медалі «За службу Україні» військовослужбовцям Олегу Касіянику та Іванові Южді.

Бiльше фото за посиланням:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ