Яку ковдру краще вибрати?

Яку ковдру краще вибрати?

16.07.18 01:29 0 1371

Здавалося б, вибрати собі нове ковдру простіше простого. У нас же зараз не древня Русь, коли ковдру вважалося великою розкішшю. Щасливі володарі цього предмета берегли його і передавали у спадок або в придане, якщо наречена із заможної сім'ї...

Щоб не розгубитися, дивлячись на полиці текстильного магазину, потрібно продумати ще вдома, яке ковдру краще вибрати. А як не помилитися при виборі нам розповіть співробітник інтернет-магазину https://issi.com.ua/, в яому безпосредньо можна придбати ковдри в Україні недорого (купить одеяла в Украине недорого).

Багато в чому все буде залежати від індивідуальних переваг. Комусь підійде ковдру тепліше, а хтось буде радий тонкому літньому варіанту. А якщо мова йде про пару, може, краще купити дві ковдри, щоб не проводити ночі в баталіях за своє місце в теплі? Ще одне важливе питання: скільки свого часу ви готові подарувати догляду за ковдрою? За одними доглядати просто, а інші нечасто, але вимагають певних часу і сил.

Щоб відповісти на всі ці питання, потрібно розібратися, які існують ковдри. Спробуємо висвітлити «сильні» і «слабкі» сторони кожного виду.

Розміри ковдр

Односпальні ковдри можна об'єднати в одну групу з полуторними. Відповідно до Держстандарту ширина таких виробів 140-160 см, а довжина 205-215 см. Розміри в сантиметрах на упаковці зазначає вітчизняний виробник, європейці ж маркують їх як 1-bed, 1,5-bed.

Удвох під такою ковдрою затісно. Зате це підходящий варіант для не дуже великих людей, сплячих в поодинці, або для дитини, що підросла. Для богатирів, звичайно, необхідні ковдри побільше. Також такий вибір порадує подружжя, які люблять спати кожен під своїм ковдрою, і вже точно, якщо пара спить на зсунутих ліжках.

До речі, лікарі рекомендують спати під власним ковдрою всім, а особливо людям, що страждають порушеннями сну. Звернувшись в ковдру, людина створює під ним свій, особливий, комфортний мікроклімат, який може не підійти сплячому поруч. Може, це і не дуже романтично, але в реальності багато пар вважають за краще, щоб у кожного ковдру було своє.

Один дотепний чоловік дав пораду подружжю, які сварилися через ковдри. Він сказав: «А ви купите три ковдри, зшийте їх по довгих швах, пропустивши під ліжком. Тоді кожен може хоч всю ніч тягнути на себе ковдру собі на втіху, все одно всі будуть укриті ». Якщо запропонований варіант не для вашого сімейства, тоді дві ковдри - вдалий вибір.

Двоспальні ковдри, згідно з тим же ГОСТу, повинні мати довжину від 200 до 220 см. Ширина ж їх від 172см («старий» варіант) і до 200 см (характерно для сучасних виробів). Європейські моделі мають маркування 2-bed.

Ковдри такого розміру підійдуть для таких щасливих пар, в яких люди комфортно себе почувають, розташувавшись зовсім поряд. Ну і, звичайно ж, справжні російські богатирі не обійдуться без такого великої ковдри, де вже їм поміститися під полуторним!

Ковдри євро-максі мають найбільший розмір - 220х240. Деякі люблять спати на ліжках до 2 м шириною, і такі ковдри для них кращий вибір.

Форма ковдри

Форма ковдр частіше прямокутна або квадратна. Користуватися такими найзручніше. Винятком можуть бути власники ексклюзивної ліжка у вигляді овалу, кола, або серця (дивно, але буває і таке). Правда, любителі екзотики повинні враховувати, що, замовивши ковдру незвичайної форми, їм доведеться подбати ще й про підковдри. У продажу таких не зустріти. Але на що не підеш, коли душа просить краси!

Матеріали, використовувані для ковдри:

  • пух перо;
  • вовняні;
  • бавовняні;
  • з бамбука;
  • шовкові;
  • синтетичні;
  • «екзотичні» наповнювачі.

Тканини для зовнішнього покриття ковдр

Тканини, якими ковдру покрито зовні («чохли») можуть бути найрізноманітніші. Найбільш поширені - це бязь, сатин, жакардові тканини. З них роблять ковдри з будь-якими наповнювачами. Винятки становлять вироби з пір'я і пуху. Для них шиють напірники з щільного тика, щоб пір'я і пушинки не опинилися зовні.

Дуже вишукано виглядають ковдри, зшиті з натурального, штучного шовку та атласу. Атласну ковдру приємно погляду і на дотик. Такий аксесуар здатний стати справжньою окрасою найшикарнішої спальні. Під таким ковдрою приємно відпочити влітку - атлас трохи холодить шкіру. Прекрасний вибір в якості літньої ковдри для людей, які не схильні до надмірної пітливості.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Інвестиційні компанії: ...
Наступна новина: Під час багатотисячного ...

КОМЕНТАРІ