Під час багатотисячного походу зі свічками у Зарваниці молилися мир в Україні

Під час багатотисячного походу зі свічками у Зарваниці молилися мир в Україні

16.07.18 08:04 0 503
Якщо хтось вагається, чи їхати до Зарваниці, відповідаємо не задумуючись: їдьте! Бо це саме те місце, куди, побувавши раз хочеться повертатися знову і знову. Особливо прекрасний Марійський духовний центр вночі – і особливо під час вечірнього походу зі свічками. Побачити таку дивовижу можна щороку в середині липня під час Загальноукраїнської прощі.

Той досвід, коли тисячі людей запалюють вогники й єднаються дорогою до Матері Божої у спільній молитві, неоціненний. Адже на кілька годин територія святині наповнена не лише світлом, а й теплом та любов'ю, щирою вірою та милосердям.

Традиційно біля каплиці Матері Божої відбулося Богослужіння, яке провів Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Він згадав, що цьогорічна проща присвячена 1030-літтю хрещення Русі-України та молитві за мир. Наголосив на тому, що ми в своїх молитвах маємо згадувати усіх політв'язнів, які не здаються і продовжують боротися там, в неволі. «Молимося за них. А також за мільйони синів і дочок, які змушені виїжджати за кордон, щоб прогодувати свої родини. Молимося за наші родини. Молимося за Донбас. За наших воїнів-героїв та за те, щоб настав мир в Україні», – звернувся до багатотисячного люду Глава УГКЦ під час свого казання.

Поруч із паломниками, які прибули до Марійського духовного центру, були й голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук та голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа.

«Такі моменти є дуже цінними, бо віра нас об'єднує та дозволяє рухатися далі. І тільки з міцною вірою та Божою поміччю ми сильні та незламні духом. Переконуюся у цьому щоразу, коли приїжджаю до Зарваниці», – сказав Степан Барна.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1337978792972369

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Яку ковдру краще вибрати?
Наступна новина: Вступна компанія-2018 ...

КОМЕНТАРІ