Вибір вантажоперевізника: Які можуть бути проблеми?

Вибір вантажоперевізника: Які можуть бути проблеми?

16.07.18 17:18 0 1246

Міжміські та міські вантажоперевезення по Україні сьогодні представлені різним форматом транспортних послуг, кожна з яких має свої переваги і недоліки. Для того, щоб перевезти вантаж з точки «А» в точку «В» часто необхідно не просто правильно вибрати вантажоперевізника, а й оптимізувати всі процеси з метою зниження витрат і ризиків.

Зрозуміло, що для того, щоб перевезти меблі або холодильник не потрібно вибудовувати складних логістичних схем. Але і для таких, здавалося б, простих операцій, найчастіше потрібна продуманий вибір підрядника, який зможе в повному обсязі і в оптимальні терміни виконати всі поставлені завдання

Неправильний вибір перевізника в рази збільшує часові та фінансові витрати клієнта. І справа навіть не в тому, що виконавець працював з рук геть погано - просто замовник міг знайти таку ж послугу в два рази дешевше. У деяких випадках громадяни замість того, щоб найняти Газель з тентом, призначену для перевезення меблів, укладали угоди з бортовими вантажними автомобілями, розвозили будматеріали.

Зрозуміло, що при такому виборі складно говорити про збереження меблевих виробів, що перевозяться на непристосованому для цього транспорті. Зустрічалися випадки, коли замовник не використовував попутні вантажоперевезення, які значно б здешевили транспортування комерційних товарів. І таких прикладів можна навести не один десяток.

Класифікація вантажоперевізників

Сьогодні виконавці, що працюють в області перевезення вантажів, можуть бути умовно розділені на великі компанії, середні підприємства і приватні особи, які мають у своєму розпорядженні транспортний засіб. Це, звичайно, дуже груба класифікація, що вимагає більш точного сегментування. Варто враховувати ще особливості транспорту, перелік послуг, що надаються, сервісний потенціал і т. д.

У реальному житті замовник йде або в транспортну компанію, або до приватників, які часто виступають як індивідуальні підприємці. Далі, ми розглянемо основні проблеми, що можуть виникнути при виборі вантажоперевізника і розповість нам про них співробітник компанії «ГрузТрансАвто», в якій безпосередньо можна замовити вантажоперевезення 20 тон в Дніпрі (грузоперевозки 20 тонн в Днепропетровске).

Можливі проблеми

Транспортні послуги завжди пов'язані з певними ризиками, які можуть бути зменшені за рахунок грамотного вибору перевізника. Загальну проблематику в галузі вантажних перевезень можна перерахувати наступним списком:

  • занадто складний калькулятор вантажоперевезень, який може включати в себе безліч деталей і умов, що збільшують вартість замовлення;
  • відсутність схем страхування вантажу;
  • використання транспорту, що не пристосованого для перевезення вантажу конкретної специфіки;
  • відсутність професійних вантажників;
  • виконання робіт без письмових договорів, в яких прописані обов'язки і відповідальність сторін;
  • неефективна оптимізація маршрутів, негативно впливає на кінцеву вартість перевезення;
  • порушення договірного графіка;
  • підвищені ризики, пов'язані з недотриманням правил дорожнього руху;
  • неакуратно навантаження / розвантаження, а також погана фіксація вантажу;
  • порожні зворотні рейси;
  • складність пошуку перевізників в невеликих містах.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кому і навіщо потрібні ...
Наступна новина: Маркетрі: Що це таке?

КОМЕНТАРІ