10 порад у виборі УЗД апарату

10 порад у виборі УЗД апарату

16.07.18 22:28 0 1142

Величезний вибір УЗД сканерів, широкий діапазон цін, різнопланова комплектація і велика кількість ультразвукових датчиків - призводять до того, що медичний персонал втрачається в безлічі пропозицій від різних постачальників.

Для того, щоб Вам було легше купити апарат УЗД (до речі, зробити це можна на сайті https://rh.ua/ru/uzi-apparati/), який максимально відповідає потребам медичного центру і при цьому вписується в бюджет, ми виділили кілька пунктів, на які варто звернути увагу.

Сфера застосування ультразвукового апарату. Залежно спеціалізації Вашої клініки, досліджень, які лікарі планують проводити на УЗД апараті, і потреб пацієнтів виділяють такі типи обладнання для УЗД:

  • для акушерства і гінекології;
  • для дослідження серця і судин (кардіологія);
  • багатофункціональні.

Кожен тип УЗД апарату відрізняється максимальною продуктивністю в своїй області. Але все ж багатофункціональні УЗД апарати найбільш поширені, так як можуть охопити найбільшу кількість медичних завдань.

Якщо Ви хочете придбати висококласну ультразвуковий сканер з повною комплектацією, великим набором датчиків (в тому числі 3D / 4D), то в цьому випадку навряд чи вийде купити узі апарат недорого.

Нові або відновлені (не б / у) УЗД апарати. Бувають випадки, коли необхідний експертний апарат УЗД, але фінансові можливості обмежені. У подібній ситуації можна запропонувати відновлені ульразвукового системи. Подібний узі сканер не набагато відрізняється за якістю від нового медичного обладнання, але при цьому має привабливу вартість. Тим більше, відновлене устаткування проходить апгрейд (перевірка, заміна запчастин, оновлення програмного забезпечення) на офіційних заводах GE Healthcare і поставляється клієнту з комплектом нових датчиків. Так само, дуже важливим показником надійності такого обладнання є те, що постачальник дає 1 рік офіційної гарантії.

Конструкція обладнання для УЗД (портативний УЗД апарат, стаціонарний, переносний узі апарат з візком).

Режими зображення. По-режим або 2D-режим, M-режим, допплерівський режим - зазвичай використовується в стандартній комплектації. Але в залежності від збільшення потреб - зростає і потреба в різних режимах. Такі режими візуалізації як колірної доплер, тканинної і енергетичний допплер, импульсно- і постійно-хвильової доплер, автоматична оптимізація зображення, B-Flow, розширені можливості стрес-ехо досліджень, тканинна гармоніка, Easy 3D і т.д. - можуть значно розширити можливості діагностики.

Розширення та розмір діагоналі екрану. Від цього залежить на скільки зручно працювати з апаратом і якість виведення картинки на екран.

Кількість необхідних датчиків. Для стандартних рутинних ультразвукових досліджень досить буде і 2-3 датчиків. Але якщо Ви плануєте займатися спеціалізованими дослідженнями, то в цьому випадку кількість датчиків може зрости до 5-6 шт.

Глибина сканування. Для різних областей досліджень потрібна різна глибина сканування датчиків. Щоб Вам було легше визначиться які саме датчики потрібні для Вашої медичної практики, розберемося яка глибина сканування буває у певних типів датчиків. Для початку потрібно розуміти, що чим вище частота датчика (МГц), тим менше глибина сканування. Наприклад:

  • при абдомінальних дослідженнях (нирок, печінки, шлунка, деяких видів гінекологічних досліджень) глибина сканування досягає від 30 до 36 см. Такої глибини можна досягти на низьких частотах (від 1 до 6 МГц), які характерні для конвексного датчика;
  • УЗД дослідження серця, кровотоку головного мозку проводиться на глибині до 22-24 см. Що можливо на частотах від 1,7 до 5 МГц. Така частота буває у секторного датчика (для дорослих);
  • Якщо Ви займаєтеся дослідженнями в акушерстві, гінекології, урології - глибина сканування коливається від 1 до 15 см. Така глибина сканування досяжна на середніх частотах - від 2,5 до 11 МГц, і це ендокавітальний датчик;
  • УЗД молочних залоз, шкіри, судин зачіпає верхні шари тканин (від 1 до 10 см). Це можливо при частоті від 3 до 12 МГц. Дана частота властива лінійному датчику.

Кількість портів для датчиків, які можна підключати одночасно. Залежно від класу системи кількість портів, які можна використовувати одночасно може варіюватися від одного до чотирьох.

Можливість додатково встановити опції і доукомплектувати апарат датчиками в майбутньому.

Вага ультразвукової системи (кг). Компактний розмір і легка вага узі апарату полегшує його застосування в невеликих приміщеннях і при пересуванні його з кабінету в кабінет. Але якщо розмір приміщення дозволяє і немає необхідності в переміщенні, то не варто прив'язуватися до габаритності узі системи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Маркетрі: Що це таке?
Наступна новина: Особливості проектування ...

КОМЕНТАРІ