Майже 1 млн грн компенсації за придбання доїльних апаратів уже на рахунках жителів Житомирщини

Майже 1 млн грн компенсації за придбання доїльних апаратів уже на рахунках жителів Житомирщини

18.07.18 11:02 0 437
На Житомирщині 149 догосподарств вже отримали на власні рахунки майже 1 млн гривень компенсації з обласного бюджету за закуплені установки індивідуального доїння.

Найактивніші жителі у Чуднівському та Любарському районах – 53 та 47 домогосподарств, які скористались програмою відшкодування, вже отримали до 7 тис. грн за кожну доїльну установку.

Пані Оксана Шевчук – господиня, яка проживає у с. Стетківці Чуднівського району. У червні власниця першого у домогосподарстві доїльного апарату отримала 7 тис. грн на свій рахунок. І дуже радіє такій підтримці з обласного бюджету, адже тепер витрачає значно менше часу на доїння.

— «Маємо велике господарство – 3 корови, 2 телички і телята ще є. Адже діти у мене ще студенти і я маю допомагати їм фінансово. А коли пішла на роботу (працюю дояркою у місцевому підприємстві), то не встигала вручну подоїти корів. У селі про таку можливість отримати гроші за установку люди почали розповідати один одному ще з минулого року. Документи зібрала впродовж дня, рахунок був уже відкритий і відразу подали заявку. Я дуже задоволена результатом – і часу витрачаю менше вранці та ввечері на доїння, і кошти повернулись», – розповідає пані Оксана.

Також від односельчан господиня дізналась про те, що можна отримати з державного бюджету кошти за вирощування молодняка великої рогатої худоби. І найближчим часом планує подати заявку на отримання відшкодування.

А от для жительки с. Великі Деревичі Любарського району пані Тетяни Скородинської, звістка про те, що на рахунку уже є кошти за придбаний доїльний апарат, стала справжнім сюрпризом.

Господиня також утримає чимале господавство – 3 корови, телята, свині. Заявку та пакет документів пані Тетяна подала ще у лютому. Про таку можливість дізналась від сусідів, які вже перевірили ефективність такої програми.

— «Звичайно, що доїльний аппарат – незамінна річ у господарстві. Наскільки менше часу витрачається на доїння, руки менше болять. Дуже приємно, що кошти вже є на рахунку, гроші у селі ніколи лишніми не бувають», – зазначає пані Тетяна.

Саме цей напрям агропрограми користується найбільшим попитом серед жителів сіл області, а кількість бажаючих отримати відшкодування за доїльні постійно збільшується. Адже установки індивідуального доїння пришвидшують процес у 2-3 рази, механізують процес доїння корів та зменшують витрати ручної праці.

Тому департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА підготував документи для внесення питання щодо виділення додаткових коштів на виплату компенсацій за доїльні апарати на розгляд чергової сесії обласної ради, яка відбудеться 26 липня.

Нагадаємо, що Ігор Гундич відвідав родини у Попільнянському та Любарському районах, які отримали компенсацію з обласного бюджету. З іншими напрямками програми, за якими можна отримати компенсацію можна ознайомитись ТУТ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ