Експертизи завданих стихією втрат зробили 43 приватних домогосподарства Чернігова

Експертизи завданих стихією втрат зробили 43 приватних домогосподарства Чернігова

19.07.18 10:26 0 545
Власники 43 домогосподарств у Чернігові замовили експертну оцінку вартості втрат, завданих їм стихійним лихом 30 червня. Про це повідомив під час міської розширеної наради начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун.

Як ми вже інформували раніше, така оцінка замовляється в тому числі для того, щоби претендувати на відшкодування завданих стихійним лихом збитків зі спеціального фонду державного бюджету.

Загальна сума розрахованих експертами збитків на ще не відома, але ці дані очікуються завтра – розповів Григорій Годун.

Разом з тим, є цифра збитків приватних домогосподарств, визначена при обстеженнях підтоплених будинків комісіями районних рад. Такі обстеження здійснювалися за заявами постраждалих, які претендували на одержання допомоги від міста. Загалом за цією допомогою до міської ради звернулося півтори сотні власників підтоплених будинків. За цими актами обстежень загальна сума збитків приватного сектору міста – 7 млн грн.

Також зараз фахівцями завершується підрахунок збитків та складання відповідних документів щодо втрат, завданих стихійним лихом 30 червня об'єктам міської комунальної власності. За попередніми даними (станом на вечір 16 липня), сума цих збитків становить 39 млн 435 тис грн. Але це дані без урахування шкоди, завданої дорожньому покриттю вулиць міста. Отже, остаточна цифра буде більшою.

За нормами законодавства, кваліфікація надзвичайної ситуації як "надзвичайна ситуація регіонального рівня" починається від суми завданих нею збитків у 56 млн 250 тис грн.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ