На Тернопільщині відбулися флешмоби на підтримку закону #ЧужихДітейНеБуває

На Тернопільщині відбулися флешмоби на підтримку закону #ЧужихДітейНеБуває

19.07.18 11:44 0 832
Флешмоби та вуличні інформування в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», а також з метою популяризації другого пакету законів, розроблених з ініціативи Міністерства юстиції #ЧужихДітейНеБуває, відбулися 13 липня на території Тернопільської області.

Громадськість ознайомлювали із законами, які передбачають посилення відповідальності неплатників аліментів, збільшення мінімального рівня фінансової підтримки дітей, що проживають в неповних сім'ях та запровадження пільг і стимулів для батьків, які сумлінно виконують свій обов'язок у вигляді податкових пільг на інших преференцій.

Також серед новацій:

- Система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу у разі його накопичення більше 1 року.

- Система автоматизованого арешту коштів боржників.

- Притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно корисних робіт.

- Обов'язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів.

- Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців.

- Звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців.

- Застосування обмежень першого пакету до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці.

Під час заходу розповсюджувалися інформаційні видання Міністерства юстиції України «Юстиція відкрита для людей», інформаційні листівки та буклети.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2018 році Житомирщина ...
Наступна новина: Чернігів: Усі екстренні ...

КОМЕНТАРІ